Οι «Δαναΐδες» στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου

Ο βασιλιάς φοβάται πως ένας από τους γαμπρούς του θέλει να τον εκθρονίσει

Δαναΐδες

Πρεμιέρα κάνουν οι «Δαναΐδες» στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου στις 2 και 3 Αυγούστου.Η θεατρική τραγωδία που έγραψε ο Κάλβος στα ιταλικά το 1815 είναι σε ελληνική μετάφραση του ιστορικού Δημήτρη Αρβανιτάκη σκηνοθεσία της Νατάσσας Τριανταφύλλη. 

Στην ορχήστρα του Μικρού Θεάτρου της Επιδαύρου ερμηνεύουν τρεις ηθοποιοί -Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Λένα Παπαληγούρα, 'Αρης Μπαλής και η μεσόφωνος 'Αρτεμις Μπόγρη.Η μουσικός Μόνικα μελοποίησε τα χορικά, τα οποία στην παράσταση ερμηνεύονται στην πρωτότυπη γλώσσα, την ιταλική.

Υπόθεση 
Οι πενήντα γιοι του Αίγυπτου, αδελφού του βασιλιά του 'Αργους, Δαναού, ζητούν σε γάμο τις πενήντα κόρες του Δαναού, Δαναΐδες. Ο βασιλιάς φοβάται ότι ένας από τους γαμπρούς του θα τον εκθρονίσει, έχοντας λάβει μάλιστα σχετικό χρησμό από το μαντείο. Σε μια προσπάθεια να αποφύγει το μοιραίο, ο Δαναός δίνει εντολή στις κόρες του να δολοφονήσουν τους συζύγους τους τη νύχτα του γάμου. Η μόνη που παραβαίνει την εντολή του, αλλά και αρνείται τον χρησμό, είναι η Υπερμνήστρα, η οποία είναι ερωτευμένη με τον άντρα της, τον Λυγκέα, όπως και εκείνος μαζί της.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε στο Άργος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top