«H πρώτη αγάπη» σε δύο πράξεις

Δύο πρώην ερωτευμένοι συναντιούνται μετά από 15 χρόνια

η πρώτη αγάπη

To Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” συνεχίζει με επιτυχία μετά τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στη sold out παράσταση της τραγωδίας του Ευριπίδη « Ίων» , που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο των Δελφών.

Η προσέλευση του κόσμου από πολλά διαφορετικά μέρη της χώρας στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” , ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα και παρακολούθησαν την παράσταση ακόμα και όρθιοι θεατρόφιλοι , οι οποίοι εν γνώση τους δεν ήθελαν να χάσουν το θεατρικό δρώμενο κάτω από τη σκιά των Φαιδριάδων βράχων και του ναού του Απόλλωνα.

Τη σκυτάλη παίρνει η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή, που θα παρουσιάσει την τολμηρή κι ερωτική αθηναϊκή οπερέτα του μεσοπολέμου "H Πρώτη Αγάπη" του συνθέτη Νίκου Χατζηαποστόλου , το Σάββατο 22 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου του Χρισσού.

Στην εκδήλωση του Χρισσού συμμετέχουν εφτά τοπικοί παραγωγοί στο πλαίσιο Δελφική Γη & Πολιτισμός , εκθέτοντας τα προϊόντα τους προς γευσιγνωσία.

Η Πρώτη Αγάπη του Νίκου Χατζηαποστόλου

Αισθηματική Oπερέτα σε δύο πράξεις με πρόλογο και επίλογο
Σκηνοθεσία: Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Ενορχήστρωση: Μιχάλης Παρασκάκης
Σάββατο 22 Ιουνίου, 21:00

Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού

Υπόθεση

Ο Νίκος και η Ελένη συναντιούνται τυχαία έπειτα από δεκαπέντε χρόνια. Οι δυο τους υπήρξαν ερωτευμένοι στα φοιτητικά τους χρόνια. Ο Νίκος, παντρεμένος πια, αλλά με τη γυναίκα του να απουσιάζει λόγω ασθενείας, αισθάνεται το πάθος του να ξαναφουντώνει. Η Ελένη, πληγωμένη ακόμη από τον υποχρεωτικό χωρισμό τους, θέλει να φύγει. Ο Νίκος προσπαθεί να της θυμίσει τον φλογερό τους έρωτα.
Α΄πράξη: Δεκαπέντε χρόνια πριν. Ο Νίκος, η Ελένη και η υπόλοιπη φοιτητική τους παρέα: έρωτες, καβγαδάκια, βόλτες και μελέτη. Η Ρενέ, μια όμορφη ζωντοχήρα, μπαίνει στη ζωή του Νίκου και γίνεται η αφορμή για να χωρίσουν οι δύο νέοι.
Β’ πράξη: Δυο μήνες μετά τον χωρισμό του ζευγαριού. Ο Νίκος είναι πια διπλωματούχος. Χωρίζει από τη Ρενέ και ζητάει συγγνώμη από την Ελένη. Όμως οι δυο ερωτευμένοι ,θα πρέπει να χωρίσουν οριστικά, μιας και ο Νίκος υποχρεώνεται να ακολουθήσει τους γονείς του στον τόπο καταγωγής του.

Επίλογος

Επιστροφή στο παρόν. Η Ελένη συγκινείται από την αναπόληση, αποφασίζει όμως, να επισπεύσει την αναχώρησή της. Τα σχέδιά της θα ανατραπούν, όταν φτάνει η είδηση του αιφνίδιου χαμού της συζύγου του Νίκου και, μαζί μ’ αυτήν, και η πρόταση γάμου από τον παιδικό της έρωτα.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Προμηθέας Αλειφερόπουλος Ενορχήστρωση – Διασκευή: Μιχάλης Παρασκάκης Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Σπανού Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Μουσικοί: Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο), Μάριο Αδρόβερ Πάρδο (κλαρινέτο, κρουστά), Σταμάτης Πασόπουλος (ακορντεόν)
Ερμηνεύουν:
Νίκος: Διονύσης Τσαντίνης Ελένη: Αναστασία Κότσαλη Ρενέ: Λητώ Μεσσήνη Μιχαλάκης: Γιώργος Ρούπας

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top