«Ψέμα στο Ψέμα» με τους Φιλιππίδη και Χαϊκάλη στο Ράδιο Σίτυ

Από την Κυριακή του Πάσχα 28/4

«Ψέμα στο Ψέμα»

Έπειτα από δυο άκρως επιτυχημένες χρονιές στην Αθήνα μια από τις πιο απολαυστικές, ζωντανές, εκρηκτικές και με καλό χιούμορ κωμωδίες των τελευταίων ετών, το «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονυ Νίλσον, ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Ράδιο Σίτυ από τις 28 Απριλίου. 

Η τεράστια εισπρακτική επιτυχία που αγκάλιασε το κοινό, οι κριτικοί καθώς και οι άνθρωποι του θεάτρου, φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη που μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη αποτελούν το πιο απολαυστικό αστυνομικό δίδυμο όλων των εποχών. Ένα ρεσιτάλ υποκριτικής από δυο βιρτουόζους στην κωμωδία ηθοποιούς. Μαζί τους στη σκηνή ένας θίασος καταξιωμένων ηθοποιών και ταλαντούχων νεότερων.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 2002.


Το έργο

Δύο αστυνομικοί έχουν ένα τελευταίο καθήκον πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μόνο που αυτό που πρέπει να κάνουν, δεν ταιριάζει καθόλου με το γλυκό και χαρούμενο πνεύμα των ημερών. Πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους σε ένα ατύχημα. Το όλο ζήτημα απαιτεί ειδικό χειρισμό, γι αυτό και τα «καμάρια» της αγγλικής αστυνομίας, εξαιτίας της καλοσύνης τους και μην αντέχοντας να γίνουν αγγελιαφόροι άσχημων νέων, αποφασίζουν να τους κρύψουν το γεγονός. Ξεκινούν λοιπόν, να λένε το ένα ψέμα μετά το άλλο και τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται, προκαλώντας μια σειρά από παρεξηγήσεις, παρασύροντας έναν ιερέα, τους γείτονες κι' ένα...τσιουάουα!

Το κύριο στοιχείο του έργου είναι οι απανωτές παρεξηγήσεις που συμβαίνουν, ενώ παράλληλα συνδυάζει αριστοτεχνικά και μοναδικά την τρυφερότητα με το χαμόγελο και τη συγκίνηση με το γέλιο μέχρι δακρύων. Εσείς τι θα προτιμούσατε; Μια δυσάρεστη αλήθεια ή ένα ωραίο ψέμα;

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Δεν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από το γέλιο. Θεώρημα; Όχι. Αξίωμα αυταπόδεικτο. Αυτός είναι ο λόγος, γιατί ξανά το “Ψέμα στο Ψέμα” λοιπόν. Για να γελάσετε, να γελάσουμε! Δεν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από αυτό. Άλλοι λόγοι; Πολλοί. Καταρχάς, ο Παύλος είναι ένας ισχυρός λόγος, διότι εκτός από ένα σπουδαίος ηθοποιός, είναι το γέλιο το ίδιο! Έπειτα ο θίασος. Ο Κώστας, η Μελίνα, ο Παναγιώτης, η Ελευθερία, η Ευγενία, η Χριστίνα. Ο Θοδωρής (Πετρόπουλος) που χωρίς την μετάφρασή του, δεν θα γινόταν αυτή η επιτυχία. Το ίδιο το έργο που είναι αστείο και συνάμα πολύ σημαντικό, δίνοντάς μας την ευκαιρία να κάνουμε αυτή την παράσταση. Γελάς πολύ, αλλά σε βάζει σε σκέψεις απέναντι στον καθρέφτη της αλήθειας και τον διπλό καθρέφτη του ψέματος. Διάλεξε».

 

Συντελεστές

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση-Χορογραφία: Ελπίδα Νίνου
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης


Παίζουν

Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μελίνα Βαμβακά, Παναγιώτης Κατσώλης, Ελευθερία Μπενοβία, 
Ευγενία Παναγοπούλου, Χριστίνα Σπανιώτη 

 

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Κυριακή 28/4 με Τρίτη 30/4:  21:00
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή : 21:00
Εκτός Τετάρτης 1/5
Κάθε Σάββατο: 19:00 & 21:30
Μέχρι 19/5


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
105' χωρίς διάλειμμα

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ:
Τρίτη – Κυριακή: 10:30 – 13:30, 17:30-21:00


 
Τιμές εισιτηρίων

- Τετάρτη & Πέμπτη: VIP €27 , A ZΩΝΗ €25, Β ΖΩΝΗ €20, ΘΕΩΡΕΙΑ & ΕΞΩΣΤΗΣ €15 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών ,ανέργων)
- Παρασκευή, Σάββατο 19:00  & Κυριακή: VIP €27 , A ZΩΝΗ €25, Β ΖΩΝΗ €20, ΘΕΩΡΕΙΑ & ΕΞΩΣΤΗΣ €15 (φοιτητικό) 
- Σάββατο 21:30 :VIP €27 , A ZΩΝΗ €25, Β ΖΩΝΗ €20, ΘΕΩΡΕΙΑ & ΕΞΩΣΤΗΣ €15

 

Πληροφορίες στο ταμείο του θεάτρου 2310819153 και 2310824970

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top