Έρχεται το 4ο Big Day από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

«Συνομιλία με τους κλασικούς (ΙΙ): Κάρλο Γκολντόνι»

4ο Big Day Από Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Έρχεται το 4ο Big Day για φέτος, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με θέμα «Συνομιλία με τους κλασικούς (ΙΙ): Κάρλο Γκολντόνι», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Σε αυτό το ολοήμερο αφιέρωμα του ΚΘΒΕ, το κοινό έχει την ευκαιρία να μάθει περισσότερα για την commedia dell arte αλλά και για τον Κάρλο Γκολντόνι, τον αναμορφωτή της Ιταλικής κωμωδίας, μέσα από διαλέξεις, παρουσιάσεις, εγκαταστάσεις, συζητήσεις και δωρεάν εργαστήρια που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει κοστούμια από παραστάσεις έργων του Γκολντόνι που ανέβηκαν στο παρελθόν στις σκηνές του ΚΘΒΕ.

O «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, μια από τις καλύτερες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, παρουσιάζεται με επιτυχία στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, παρασύροντας το κοινό σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι παρεξηγήσεων, ανατροπών και κωμικών καταστάσεων. Ο ευφάνταστος και παμπόνηρος Τρουφαλντίνο ξεσηκώνει με τις περιπέτειες και τα τεχνάσματα του το κοινό καθώς στην αγωνιώδη προσπάθειά του να υπηρετήσει ταυτόχρονα δύο αφεντάδες μπλέκει σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων, ανατροπών και κωμικών καταστάσεων.
 
Όλες οι εκδηλώσεις του BIG DAY πραγματοποιούνται στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών – Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνείτε με το Γραφείο Δραματολογίου του ΚΘΒΕ.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Τη διοργάνωση του αφιερώματος επιμελούνται οι: Αμαλία Κοντογιάννη, Μαρίνα Κολοκούρη, Στέλλα Παπαδημητρίου, Μαρία Τσιμά.
 
Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την πραγματοποίηση του 4ου BIG DAY της χρονιάς είναι το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, το Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και η Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top