Βραδιά του Ερευνητή: Οι εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Πώς θα το γιορτάσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λεμεσό

Βραδιά ερευνητή

Ως βραδιά του Ερευνητή  έχει καθιερωθεί η τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη που φέτος είναι η αυριανή  28η. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει σαν στόχο την εξοικείωση του κοινού με την έρευνα.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις 17:00 θα  φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους με στόχο να τους μυήσει στην έρευνα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

"Η Επιστήμη σε προ(σ)καλεί!" και στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστήμων "Δημόκριτος". Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάτσουν στον καταπράσινο κήπο και στους ερευνητικούς χώρους ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη,, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Κόρινθο.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες συγκαταλέγονται οι παρουσιάσεις, τα πειράματα, τα δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, τα εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις. 

Και στη Λεμεσό, τα ερευνητικά κέντρα και τα εργαστήρια, θα αφήσουν για λίγο τους χώρους εργασίας του και θα παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους στο κοινό.


Η «Βραδιά του Ερευνητή» θα φιλοξενηθεί στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 17.00 μέχρι τις 24.00, με ελεύθερη είσοδο.
Οι θεσσαλονικείς θα έχετε την ευκαιρία να γιορτάσετε τη βραδιά του ερευνητή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με μια βραδιά γεμάτη έρευνα, συζητήσεις και δράσεις για παιδιά. 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top