Τα Ελευσίνια Μυστήρια για πρώτη φορά προσβάσιμα σε Κωφούς & Βαρήκοους

Η δράση υλοποιήθηκε από τη «HandsUp» σε συνεργασία με την «Chorus»

Τα Ελευσίνια Μυστήρια για πρώτη φορά προσβάσιμα σε Κωφούς

Η εταιρεία «HandsUp», το πρώτο πρακτορείο διερμηνέων νοηματικών γλωσσών και υπηρεσιών προσβασιμότητας για κωφούς και βαρήκοους, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Chorus, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Ελευσίνας και υπό την αιγίδα του Μουσείου της Ακρόπολης, διοργάνωσαν θεματική ξενάγηση με θέμα τα Ελευσίνια Μυστήρια.

Η περιήγηση ξεκίνησε από το Μουσείο της Ακρόπολης, με την περιοδική έκθεση του Μουσείου, με θέμα τα Μεγάλα Μυστήρια της Ελευσίνας, ακολούθησε όλη την πομπή των μυστηρίων μέχρι και την Ελευσίνα και κατέληξε στον Αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο της Ελευσίνας.

Κωφοί και βαρήκοοι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην θεματική αυτή περιήγηση με ταυτόχρονη διερμηνεία στη Νοηματική γλώσσα και υπηρεσίες χειλεανάγνωσης και τη δυνατότητα να «μυηθούν» στα αρχαία Ελευσίνια Μυστήρια, ακολουθώντας τα βήματα των αρχαίων μυστών.

Λίγα λόγια για τη HandsUp

Η εταιρία «HandsUp» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και είναι το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα.

Σκοπός της είναι η ισότιμη πρόσβαση κωφών και βαρήκοων πολιτών στην ενημέρωση. Προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας κάθε είδους (για ιδιώτες, συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.) στη νοηματική γλώσσα και χειλεανάγνωση.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top