Ανοίγει ανακαινισμένο το Ανάκτορο του Νέστορα στην Μεσσηνία

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Ιουνίου μετά από τρία χρόνια εργασιών

Ανοίγει ανακαινισμένο το Ανάκτορο του Νέστορα στην Μεσσηνία
Το καλύτερα διατηρημένο ανάκτορο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το μυκηναϊκό Ανάκτορο του Νέστορος στον Ανω Εγκλιανό Μεσσηνίας, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό την Κυριακή 12 Ιουνίου μετά από τρία χρόνια εργασιών.

Ο αρχαιολογικός χώρος έχει αναβαθμιστεί πλήρως, διαθέτοντας νέες υποδομές περιήγησης με αξιοποίηση νέας τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας, ενώ επίσης υπάρχει νέο στέγαστρο προστασίας κατασκευασμένο από δομικό χάλυβα, το οποίο καλύπτει έκταση 3.185 τ.μ.

nestoros_dsc_0265.jpg

Πρόκειται για έναν αρχαιολογικό χώρο που συνιστά χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής δομής των ανακτόρων της Ύστερης Εποχής του Χαλκού(1680-1060 π.Χ.) και η περίοδος της ακμής του τοποθετείται περίπου στο 1300 π.Χ -1200 π.Χ.

Τα έργα πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Εργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013», με σκοπό την προστασία και ανάδειξη του Ανακτόρου του Νέστορος στον Ανω Εγκλιανό Μεσσηνίας.

nestoros_dsc_0739.jpg

Επίσης σημαντική συνεισφορά είχε η Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και του πανεπιστήμιου του Cincinnati για την υλοποίηση του έργου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς την Κυριακή στις 12:00 με την είσοδο για το κοινό να είναι ελεύθερη.

nestor_allosketch22.jpg


​​ Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top