Το Greek Economic Forum ''ταξίδεψε'' στο 69o Φεστιβάλ των Καννών!

Έγινε προσπάθεια προσέλκυσης ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην χώρα μας

Την προσπάθεια προσέλκυσης ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην χώρα μας στήριξε το Lascaris Foundation σε συνεργασία με το Greek Economic Forum, κατά τη διάρκεια του 69ο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Διευθυνοντας Συμβουλος του Greek Economic Forum Αντώνης Πιτταράς και στελέχη του οργανισμού πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων προβάλλοντας την Ελλάδα ως ιδανική υποψήφια χώρα για γυρίσματα μεγάλων παραγωγών. Επίσης, σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολικού χαρακτήρα, το Lascaris Foundation και το Greek Economic Forum πρόβαλλαν σε πυλώνες κεντρικής αίθουσας του Φεστιβάλ των Καννών την «Καρυάτιδα», ένα έργο της Αμαλίας Σωτηροπούλου με σύνθημα "Getting Greece Back On Track".

2d98aa29122a0628c15b96f6931a35aa_XL.jpg

Το ενδιαφέρον από τον κόσμο της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας ήταν αυξημένο.

Στις επαφές με παραγωγούς επισημάνθηκε ότι η φυσική ομορφιά της χώρας και οι υπάρχουσες υποδομές αποτελούν προϋποθέσεις προσέλκυσης κινηματογραφικών ταινιών. Στις ίδιες συναντήσεις σημειώθηκε ότι η έλλειψη εθνικής πολιτικής "κινήτρων" συνιστά καταλυτικό παράγοντα ως προς την συστηματική προσέλκυση της διεθνούς κινηματογραφίας στην Ελλάδα.

Το Ίδρυμα Λάσκαρη (Lascaris Foundation) είναι ένα οικογενειακό ίδρυμα που εδρεύει στην Ζυρίχη ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με σκοπό να προστατεύει, να διατηρεί, να προωθεί και να ενισχύει την ελληνική εθνική ταυτότητα μέσα από μια ποικιλία πολιτισικών, κοινωνικών και οικονομικών εργασιών και προγραμμάτων. Οι βασικοί πυλώνες δράσης του είναι η παιδεία και ο πολιτισμός, η ενίσχυση των παραμεθόριων περιοχών (ιδιαίτερα των νησιών), η ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ο εμπλουτισμός της κοινωνικής πρόνοιας.

Επίσης, το Ίδρυμα είναι αφοσιωμένο και συμμετέχει ενεργά στη συνεχή υποστήριξη του αθλητισμού.

Το Greek Economic Forum (GEF) είναι ένας think-tank οργανισμός αποτελούμενος από ένα ευρύ δίκτυο παγκόσμιων πυρήνων, με σκοπό τη προώθηση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα. Μέσα από την διοργάνωση στοχευμένων συνεδρίων, εκδηλώσεων και b2b συναντήσεων στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο, το GEF επιδεικνύει μια σταθερή στρατηγική και παίζει έναν καταλυτικό ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας, στη διαμόρφωση αναπτυξιακής ατζέντας και στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top