Μυστήριο: Έκλεψαν το κρανίο του Σαίξπηρ απο τον τάφο;

Φέτος συμπληρώνονται 400 χρόνια από τον θάνατό του

Μυστήριο: Έκλεψαν το κρανίο του Σαίξπηρ απο τον τάφο;
Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έκαναν μια έρευνα στον τάφο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Σύμφωνα λοιπόν, με τους αρχαιολόγους, το κρανίο του ποιητή και θεατρικού συγγραφέα έχει πιθανώς κλαπεί.
AP_09010402111.jpg.pagespeed.ce_.psr0StcgEe-600x401.jpg

Η διαπίστωση αυτή ενισχύει την ιστορία πως το κρανίο είχε κλαπεί από κυνηγούς τροπαίων το 1794.

Ο κ. Κολς, διευθυντής αρχαιολογίας του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο του Στάφορντσάιρ, δήλωσε: «Έχουμε την ταφή του Σαίξπηρ με μια περίεργη διαταραχή στην άκρη της κεφαλής του τάφου και έχουμε και μια ιστορία που λέει πως σε κάποιο σημείο της ιστορίας κάποιος έκλεψε το κρανίο του. Είναι πολύ πειστικό, όσον αφορά εμένα, πως το κρανίο του δεν βρίσκεται στον τάφο».

Μάλιστα, μια φθαρμένη ταφόπλακα στο εσωτερικό της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος, στο Stratford-upon-Avon, σηματοδοτεί τον τόπο όπου θεωρείται πως είναι η τελευταία κατοικία του Σαίξπηρ.

Φέρει την επιγραφή: «Καλέ φίλε, στο όνομα του Θεού συγκρατήσου, Από το να σκάψεις τη σκόνη που εσωκλείεται εδώ. Ευλογημένος ας είναι όποιος ήσυχες αφήσει αυτές τις πέτρες, Και καταραμένος ας είναι όποιος μετακινήσει τα κόκκαλά μου».

k338-600x400.jpg.pagespeed.ce_.PCCdlBMkpZ.jpg

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η έρευνα, μέσω ψηφιακής σάρωσης, πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου από το Channel 4, με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από τον θάνατό του.

download9.jpg



Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top