Το τελευταίο «αντίο» στον Ουμπέρτο Έκο- Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Πλήθος κόσμου στην πολιτική του κηδεία

Το τελευταίο «αντίο» στον Ουμπέρτο Έκο- Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Στο κάστρο Καστέλλο Σφορτσέσκο του Μιλάνου πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του Ιταλού καθηγητή και συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 84 ετών από καρκίνο.

Το «παρών» έδωσαν υπουργοί της κυβέρνησης Ρέντσι, καθηγητές Πανεπιστημίου, πρύτανεις των ιταλικών πανεπιστημίων, εκδότες, μεταφραστές καθώς και ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ρομπέρτο Μπενίνι.

eko 5.jpg

Ο Ιταλός υπουργός πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη αυτού του διανοούμενου, τόνισε ότι «κατάφερνε να ενώνει, με μοναδική ικανότητα, εντελώς διαφορετικά στοιχεία: την αισθητική και την μουσική ποπ, τα κόμικς και την φιλοσοφία» ενώ «Κατά τις παύσεις και σιωπές του ήταν σαφές ότι ξαναδιάβαζε τα βιβλία τις ατέλειωτης βιβλιοθήκης του».

eko.jpg

oumperto eko.jpg

Η Ιταλίδα υπουργός παιδείας, Στεφάνια Τζιαννίνι από την άλλη στάθηκε στις συμβουλές που έδινε ο διεθνούς φήμης συγγραφέας στους φοιτητές του ζητώντας τους να δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις πηγές τους, στην συνειδητή επιλογή τους.

Για τον Ουμπέρτο Έκο μίλησε και η υπεύθυνη του εκδοτικού οίκου La Nave di Teseo, στην ίδρυση του οποίου ο Έκο είχε συμβάλει προσωπικά θέλοντας να θυμίσει ότι την απόφασή του αυτή, ο Ιταλός αυτός διανοούμενος, την ταύτιζε με «μια πράξη ελευθερίας, για τα παιδιά και τα εγγόνια του, για να μπορέσει να τους δωρίσει ένα συγκεκριμένο μέλλον».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top