Πενθεί ο γαλλικός κινηματογράφος- «Έσβησε» ο σκηνοθέτης Ζακ Ριβέτ

Πέθανε ο πατέρας της Nouvelle Vague

Πενθεί ο γαλλικός κινηματογράφος- «Έσβησε» ο σκηνοθέτης Ζακ Ριβέτ
Θρηνεί ο γαλλικός κινηματογράφος, καθώς «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 87 ετών, ο σκηνοθέτης Ζακ Ριβέτ. Γεννημένος στη Ρουέν της βορειοδυτικής Γαλλίας την 1η Μαρτίου 1928, ο Ζακ Ριβέτ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ υπήρξε πρώτα κριτικός και στη συνέχεια σκηνοθέτης, όπως και οι άλλοι εκπρόσωποι της Nouvelle Vague Φρανσουά Τριφό, Ζαν-Λικ Γκοντάρ και Ερίκ Ρομέρ.

Σκηνοθέτησε γύρω στις 20 ταινίες, μεταξύ των οποίων οι «Το Παρίσι μάς ανήκει», «Τρελός έρωτας» ή «Η ωραία καβγατζού».

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για «έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές», του οποίου το έργο τού χάρισε διεθνή αναγνώριση, ενώ η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν δήλωσε πως πρόκειται για «έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές της οικειότητας και της ερωτικής ανυπομονησίας».

Ήταν «ένας από τους πιο νηφάλιους, τους πιο ευρηματικούς, τους πιο ελεύθερους της Nouvelle Vague», υπογράμμισε ο πρώην κριτικός και πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών Ζιλ Ζακόμπ.

«Ο γαλλικός κινηματογράφος χάνει έναν από τους πιο ελεύθερους και ευρηματικούς σκηνοθέτες του», τόνισε η ηθοποιός Άννα Καρίνα, η οποία είχε συμμετάσχει στις ταινίες Suzanne Simonin, la Religieuse de Diderot και Haut, Bas, Fragile.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top