Γλυπτά και χαρτί συνυπάρχουν στην έκθεση «Falling Apart» στη Νάξο

Φεστιβάλ Νάξου 2015

​Όπως κάθε καλοκαίρι, το Φεστιβάλ Νάξου ξεκινάει με μια ξεχωριστή εικαστι��ή έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου, μνημείο του 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα του νησιού. Φέτος τα έργα της έκθεσης αναπτύσσονται και σε άλλα γειτονικά μνημεία, γύρω από τον πύργο, διαμορφώνοντας ένα εικαστικό τοπίο, πρόκληση για τον επισκέπτη όχι μόνο να αναζητήσει τα έργα τέχνης, αλλά να περιηγηθεί στον τόπο, να περπατήσει τα μονοπάτια που ενώνουν τα μνημεία, μέσα από ένα θαυμάσιο - κι ακόμα παρθένο - φυσικό περιβάλλον.

unnamed (2).jpg

Στον Πύργο Μπαζαίου, τα εύθραυστα χειροτεχνήματα από χαρτί και καλάμι, του Νίκου Αλεξίου, συνυπάρχουν σε αρμονία, με τα γλυπτά από ναξιακό μάρμαρο του Ingbert Brunk, μέσα στη χειροποίητη, πλαστική, κτιριακή δομή του μνημείου, που τα ενσωματώνει με μια αίσθηση καλλιτεχνικής αλληλεγγύης και πνευματικής τελετουργίας.

unnamed (3).jpg

Παράλληλα, ένας χιτώνας από μάρμαρο, του Ingbert Brunk, βρίσκεται ανάμεσα στα εκθέματα από τον αρχαιολογικό χώρο του ναού της θεάς Δήμητρας, στο μουσείο του Γύρουλα, ενώ φωτογραφικά έργα του Κωστή Αντωνιάδη, είναι τοποθετημένα στα ερείπια του βυζαντινού μοναστηριού της Καλορίτσας (9ος αι.).

Επιμέλεια: Μάριος Βαζαίος
Διοργάνωση: ΑΙΩΝ Πολιτιστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός
Σε συνεργασία με: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Διάρκεια: 30/5-25/9/15. Καθημερινά: 10:00 - 17:00
Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ. Οδ. Χώρας Νάξου-Αγιασσού - Τηλ. 22850 31402

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top