Θερμό χειροκρότημα για το «Ζ» του Κ. Γαβρά, στις Κάννες

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης

Τον διάσημο Έλληνα σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά καταχειροκρότησαν όρθιοι οι θεατές στις Κάννες, στην επίσημη προβολή (18/5) της ψηφιακά αποκατεστημένης κόπιας του «Ζ».

Η προβολή της θρυλικής ταινίας πραγματοποιήθηκε με απόφαση του φετινού φεστιβάλ Καννών να τιμήσει τον Κώστα Γαβρά στο πλαίσιο του τμήματος Cannes Classics.

Το έργο του Έλληνα σκηνοθέτη εξήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό, για την ικανότητά του να ξεπερνά τα σύνορα και να αποτελεί φορέα μηνυμάτων για τον πολιτισμό σε όλη την Ευρώπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, που παραβρέθηκε στην προβολή τόνισε ότι, «η τιμή στο πρόσωπο του Κώστα Γαβρά είναι τιμή για την Ελλάδα, για τη Γαλλία αλλά και για την Ευρώπη. Επιβραβεύει έναν κινηματογράφο που δεν είναι μόνο έργο τέχνης, αλλά διαμορφώνει συνειδήσεις στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες. Έναν κινηματογράφο που επιτελεί ρόλο πνευματικό και παιδαγωγικό, ασκεί δε ψυχαγωγία με την αρχαιοελληνική έννοια: παιδαγωγεί υπεύθυνους και ευαίσθητους πολίτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top