'Ανοιξε η αυλαία του 68ου Φεστιβάλ των Καννών

Με την ταινία της Εμανουέλ Μπερκό, «Ψηλά το Κεφάλι» (La Tête haute)

'Ανοιξε η αυλαία του 68ου Φεστιβάλ των Καννών

Αυλαία άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης το 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών με την παραδοσιακή τελετή έναρξης, όπου παρίστανται δεκάδες αστέρες της 7ης Τέχνης.

natalie.jpg
(Nάταλι Πόρτμαν)

Μεταξύ αυτών και οι συντελεστές της ταινίας της Εμανουέλ Μπερκό, «Ψηλά το Κεφάλι» (La Tête haute), την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο Φεστιβάλ, γεγονός που καθιστά την 48χρονη Γαλλίδα ηθοποιό και σκηνοθέτιδα τη δεύτερη γυναίκα που απολαμβάνει τη συγκεκριμένη τιμή.

catrin.jpg

Τo «σκληρό» δράμα που θα ανοίξει το φεστιβάλ σηματοδοτεί μια αλλαγή σε σχέση με την κατηγορία των έργων που επιλέγονταν να προβληθούν τα προηγούμενα χρόνια, όπως το μιούζικαλ “Moulin Rouge!” ή το “Robin Hood”.

«Η επιλογή της συγκεκριμένης ταινίας για να ανοίξει την αυλαία είναι η απάντηση σε μια δύσκολη χρονιά της Ευρώπης και ειδικά της Γαλλίας», δήλωσε η εμβληματική σταρ του γαλλικού κινηματογράφου Κατρίν Ντενέβ σε συνέντευξη Τύπου.

σσσσιιι.jpg
(Σιέννα Μίλερ)


Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, η Τζούλιαν Μουρ, η Ναόμι Γουότς, η Εμανουέλ Ντεβός, ο Γκιγιόμ Γκαλιέν, η Εμανουέλ Μπεάρ, μεταξύ άλλων, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, αν και τα περισσότερα βλέμματα συγκέντρωσε η Κατρίν Ντενέβ, η οποία εμφανίστηκε με μία μαύρη και φούξια εντυπωσιακή τουαλέτα.

αξαξξ.jpg
(Τζούλιαν Μουρ)

Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση από το star.gr, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ο Αστακός» («The Lobster») έρχεται πρώτη στα διαδικτυακά στοιχήματα για τον Χρυσό Φοίνικα.

ΚΚΚΑΑΣΗΝΗς.jpg
(Κατρίν Ντενέβ)


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top