«Έφυγε» από τη ζωή η κορυφαία μπαλαρίνα Μάγια Πλισέτσκαγια

Θρηνεί ο καλλιτεχνικός κόσμος

​Σε ηλικία 89 ετών «έφυγε» από τη ζωή η κορυφαία χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου Μάγια Πλισέτσκαγια.

imerisia_LARGE_t_1061_44052996.jpg

«Απεβίωσε αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί προσπάθησαν τα πάντα προκειμένου να την επαναφέρουν, όμως δεν τα κατάφεραν», ανακοίνωσε ο διευθυντής του θεάτρου Μπολσόι, Βλαντιμίρ Ουρίν.

Η διάσημη μπαλαρίνα απεβίωσε στη Γερμανία και τα κακά νέα μετέφερε στον διευθυντή των Μπολσόι, ο σύζυγός της, ο γνωστός Ρώσος συνθέτης Ρόντιον Στσεντρίν.

ImageHandler.jpg

Η Μάγια Πλισέτσκαγια γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1925 στη Μόσχα και ήταν μία από τις δύο μοναδικές μπαλαρίνες της Σοβιετικής Ένωσης που είχε τιμηθεί με τον τί��λο «Η Απόλυτη πρίμα Μπαλαρίνα».

magia-plitseskagia.jpg

Ο πατέρας της ήταν μηχανικός και εκτελέστηκε από απόσπασμα το 1938 υπό το Στάλιν. Η μητέρα της ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου και είχε εξοριστεί σε ένα στρατόπεδο στο Καζακστάν επειδή ήταν «μέλος της οικογένειας ενός προδότη της πατρίδας». Τη φροντίδα της μικρής Μάγιας ανέλαβαν ο θείος και η θεία της.

magia-plisetskagia-foto-triti-2014.jpg

Η Πλισέτσκαγια μπήκε στα Μπολσόι το 1943 κι εκεί αναδείχθηκε ως μία από τις καλύτερες χορεύτριες της γενιάς της.

Καθήλωνε τους πάντες με τον τρόπο που ερμήνευε σχεδόν όλα τα σημαντικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, ενώ αψηφούσε ανοιχτά το σοβιετικό καθεστώς, το οποίο χαρακτήριζε «σκανδαλώδη» για τον τρόπο που ερμήνευε ορισμένες χορογραφίες της.

550_334_413345.jpg

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μάγια Πλισέτσκαγια χόρευε στα Μπολσόι τουλάχιστον 50 χρόνια. Μάλιστα το 2005, σε ηλικία 80 ετών χόρεψε στο Κρεμλίνο το «Ave Maria», που της είχε αφιερώσει ο Μορίς Μπεζάρ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top