Τελευταίες παραστάσεις για τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας» στο Παλλάς

Έως την Κυριακή 30 Νοεμβρίου

Τελευταίες παραστάσεις για τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας» στο Παλλάς
Μέχρι την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» του Δημητρίου Κορομηλά, η κλασσική ελληνική ιστορία αγάπης, θα παρουσιάζεται στο Παλλάς από ένα επιτελείο εκλεκτών πρωταγωνιστών.

Είναι μια παράσταση που συνδυάζει τραγούδι, μουσική και χορό υπό την εμπνευσμένη σκηνοθετική καθοδήγηση του Πέτρου Ζούλια.

Η Ρένη Πιττακή (Γιάνναινα), η Μαρία Πρωτόπαππα (Στάθαινα), ο Χρήστος Στέργιογλου (Χρόνης) συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του Παλλάς. Πρωταγωνιστούν η Ευγενία Δημητροπούλου (Κρουστάλλω), ο Βασίλης Μπισμπίκης (Μήτρος), ο Πάνος Βλάχος (Λιάκος), η Χριστίνα Τσάφου (Αγγέλω), ο Νίκος Μαγδαληνός (Γκέρλας) μαζί με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα. Τραγουδάει ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Ο ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος που είναι γραμμένο το έργο διατηρείται αυθεντικός στην παράσταση και εμπλουτίζεται με δημώδη τραγούδια και χορογραφίες. Από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» μετρά περίπου 10.000 παραστάσεις στην θεατρική του πορεία. Η πρώτη παράσταση δόθηκε το 1894 στην Οδησσό και ενώ έχει μεταφερθείς τον κινηματογράφος τέσσερις φορές με ηθοποιούς - θρύλους του ελληνικού σινεμά .


Η ιστορία

Όλα στον «Αγαπητικό» συμβαίνουν μέσα σε ένα 24ωρο, στη γιορτή της Αναλήψεως που είναι μία μεγάλη ημέρα για τους ανθρώπους του κάμπου, τους τσοπάνηδες, τις βοσκοπούλες και τους τσέλιγκες. Στο επίκεντρο, μία μάνα-χήρα, η Μάρω, που ο μέλλων γαμπρός της, ξυπνάει μέσα της την ξεχασμένη θηλυκότητά της και την καλεί να ξαναζήσει τον μεγάλο, παλιό ερωτά της.


Συντελεστές

Κείμενο: Δημήτριος Κορομηλάς
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Λίλη Πεζανού
Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική - Ενορχηστρωτική επιμέλεια - Διδασκαλία: Θοδωρής Οικονόμου
Μουσική επιμέλεια – Μουσική Έρευνα: Λάμπρος Λιάβας
Κινησιολογία - Χορογραφία: Φώτης Διαμαντόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Ρένη Πιττακή, Μαρία Πρωτόπαππα, Ευγενία Δημητροπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Πάνος Βλάχος, Χριστίνα Τσάφου, Νίκος Μαγδαληνός και ο Χρήστος Στέργιογλου.

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιάννης Αθητάκης, Τάσος Αλατζάς, Νίκη Γρανά, Σταύρος Καραγιάννης, Ελένη Καρακάση, Γιώργος Κοντογιάνης, Στράτος Μενούτης, Γεωργία Μητροπούλου, Ηλεάνα Μπάλλα, Ζωή Ναλμπάντη, Μάκης Πατέλης, Μαριάννα Τουντασάκη.

Τραγουδάει ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Χουντής, πνευστά
Μιχάλης Πορφύρης, βιολοντσέλο
Λεύτερης Ανδριώτης , λύρες παραδοσιακές
Στέλλα Βαλάση, σαντούρι
Γιάννης Αγγελόπουλος, κρουστά
Κώστας Χατζόπουλος , κιθάρες, ούτι
Γιώργος Τσουπάκης, κρουστά
Δημήτρης Λιόλιος, λαούτο

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Φωτογραφία Γιώργου Μαργαρίτη: Γιάννης Μπορομπόκας
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top