Ανασκαφές ξανά στην Αμφίπολη: θα δείξει ο τρίτος θάλαμος τον «ένοικο»;

Η αποκάλυψη της Περσεφόνης άνοιξε τον δρόμο...

Ανασκαφές ξανά στην Αμφίπολη: θα δείξει ο τρίτος θάλαμος τον «ένοικο»;

​Για ακόμα μία φορά άρχισαν το Σάββατο οι ανασκαφικές εργασίες στην Αμφίπολη, που είχαν σταματήσει για χάρη της Περσεφόνης!

Έπειτα από την αποκάλυψη του εντυπωσιακού ψηφιδωτού με την αρπαγή της Περσεφόνης, η αρχαιολογική σκαπάνη πιάνει και πάλι δουλειά στον τρίτο θάλαμο του τάφου.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως ο τρίτος θάλαμος ίσως να είναι και ο νεκρικός, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρουν και δεύτερο ψηφιδωτό, το οποίο θα δώσει στοιχεία για τον «ένοικο» του τάφου.

Στο μεταξύ, όπως έγινε και με τις Καρυάτιδες, το ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης, που εξακολουθεί να προκαλεί θαυμασμό εντός και εκτός Ελλάδας, θα προστατευτεί. Αφού καλυφθεί όλο με φελιζόλ, στη συνέχεια θα «ντυθεί» με ξύλινη επένδυση. Πάνω από αυτή και σε ύψος 40 εκατοστών, θα τοποθετηθεί πάτωμα ώστε οι αρχαιολόγοι να μπορούν να μετακινούνται στον χώρο.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, σε δηλώσεις της μετά την αποκάλυψη του ψηφιδωτού, η κα. Περιστέρη τόνισε πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει τέταρτος θάλαμος ή κρύπτη καθώς οι αρχαιολόγοι είναι ακόμα ψηλά, ενώ επεσήμανε ότι είναι νωρίς να πούμε αν πρόκειται για βασιλικό τάφο. Πάντως, οι εντυπωσιακές Σφίγγες από μάρμαρο Θάσου, οι μοναδικής τέχνης Καρυάτιδες, τα τμήματα της μαρμάρινης θύρας και το απαράμιλλης τέχνης ψηφιδωτό, επιβεβαιώνουν ότι ο νεκρός ήταν μία σπουδαία προσωπικότητα!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top