ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ: δες την Περσεφόνη της Αμφίπολης σε 3D!

«Έχουν βρεθεί ψηφίδες από αυτές που λείπουν», λέει η Λίνα Μενδώνη

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ: δες την Περσεφόνη της Αμφίπολης σε 3D!

Την εκτίμηση της ότι το ψηφιδωτό του τάφου στην Αμφίπολη, με την αρπαγή της Περσεφόνης, θα μπορέσει να αποκατασταθεί πλήρως εξέφρασε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Στο μεταξύ, ένα νέο βίντεο προσφέρει σε όλους μας μία τρισδιάσταση αναπαράσταση του περίτεχνου ψηφιδωτού!

«Οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές στην Αμφίπολη θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στον δεύτερο θάλαμο του τύμβου Καστά», είπε η κα. Μενδώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ αποκάλυψε ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί αρκετά τμήματα που έχουν αποκοπεί από το ψηφιδωτό, ορισμένα εκ των οποίων έχουν μήκος έως και 20 εκατοστά, αλλά και μεμονωμένες ψηφίδες.

Ωστόσο, η γενική γραμματέας τόνισε πως το έργο αποκατάστασης θα απαιτήσει αρκετό χρόνο, χωρίς να δώσει σαφές χρονικό πλαίσιο.

Πάντως, το ψηφιδωτό συνεχίζει να προκαλεί δέος εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και να πυροδοτεί νέα σενάρια για τον «ένοικο» του τάφου. Μάλιστα, ένα νέο 3D βίντεο κάνει θραύση, αφού επιτρέπει να περιηγηθούμε στον τύμβο Καστά και να θαυμάσουμε την Περσεφόνη σε όλο της το μεγαλείο!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΣΕ 3D ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top