Δημήτρης Παπαϊωάννου: ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων

Θα γίνουν στο Μπακού τον Ιούνιο του 2015

​Μετά την επιτυχία του στους «Ολυμπιακούς Αγώνες 2004» της Αθήνας, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Τελετής Έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μπακού 2015» που θα γίνει στις 12 Ιουνίου, στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν!

Η σημερινή ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα!

Για τη συνεργασία αυτή, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, τόνισε: «Η ανάθεση της δημιουργίας της Τελετής Έναρξης για το “Μπακού 2015” αποτελεί για μένα τιμή και πρόκληση. Σκοπός μου είναι να διηγηθώ μια παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Αζερμπαϊτζάν, με τέτοιον τρόπο ώστε να συνδυάζει το σύγχρονο και το ευρηματικό με τον σεβασμό στην τεράστια και μακραίωνη κουλτούρα της χώρας».

Να σημειωθεί ότι οι πρώτοι Ευρωπαϊκοί Αγώνες θα διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια και ήδη αποκαλούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ευρώπης. Περιλαμβάνουν 20 αθλήματα από τα οποία 14 είναι Ολυμπιακά και έξι μη Ολυμπιακά (ποδόσφαιρο άμμου, μπάσκετ 3Χ3, ακροβατική γυμναστική, καράτε, αεροβική γυμναστική). Θα πάρουν μέρος περίπου 6.000 αθλητές από τις 49 χώρες της Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top