«Έφυγε» ο Egon από τους «Ghostbusters»!

Σε ηλικία 70 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Χάρολντ Ράμις

«Έφυγε» ο Egon από τους «Ghostbusters»!

Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους του Hollywood στις δεκαετίες του '80 και '90, ο Χάρολντ Ράμις, πέθανε σε ηλικία 70 ετών.

Αν και έγινε ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του Egon Spengler στην θρ��λική ταινία του 1984 «Ghostbusters» και είχε γράψει και το σενάριό της, ο Ράμις ήταν ο σεναριογράφος πολλών ταινιών που δεν πήραν καλές κριτικές, αλλά έκαναν παγκόσμια επιτυχία.

ghost.jpg

Μεταξύ άλλων, σκηνοθέτησε και έγραψε την «Μέρα της Μαρμότας» του 1993, με πρωταγωνιστή τον καλό του φίλο, Μπιλ Μάρεϊ, καθώς και το «Analyse This» του 1999, με τον μαφιόζο Ρόμπερτ ντε Νίρο να ταλαιπωρεί τον ψυχίατρό του, Μπίλι Κρίσταλ. Δεν προτάθηκε ποτέ για Όσκαρ, ενώ το 1994 κέρδισε το ΒΑFTA για την «Μέρα της Μαρμότας» μαζί με τον συνσεναριογράφο του, Ντέιβ Ρούμπιν.

Η τελευταία σκηνοθετική του δουλειά ήταν η κωμωδία «Year One» του 2009, με τους Τζακ Μπλακ, Μάικλ Σερά, στην υπόθεση της οποίας, όταν ένα ζευγάρι αργόσχολων κυνηγών εξορίζεται από το πρωτόγονο χωριό τους, θέτουν σε λειτουργία ένα επικό ταξίδι μέσα στον αρχαίο κόσμο.


«Η δημιουργικότητα, το πάθος, η ευφυΐα, το χιούμορ και το πνεύμα του θα λείψει σε όλους όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν», ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top