Επίσημη πρεμιέρα για την «Πνιγμονή» στο θέατρο Vault

Ποιοί επώνυμοι ήταν εκεί;

Επίσημη πρεμιέρα για την «Πνιγμονή» στο θέατρο Vault
​H «Πνιγμονή» έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο θέατρο Vault και πλήθος επωνύμων βρέθηκαν εκεί, μεταξύ αυτών οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Αλεξάνδρα Ούστα, Ορφέας Παπαδόπουλος, Γιάννα Σταυράκη, Αθηνά Τσιλύρα, Γιώργος Νινιός, Μπέσυ Μάλφα και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης με τις κόρες τους.
Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στο Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα του Φ. Γ. Λόρκα.
Το έργο είναι ένα «φωτογραφικό ντοκουμέντο», με φόντο την σκληρή ζωή και τη βουβή απελπισία των γυναικών στα ορεινά χωριά της ανατολικής Τουρκίας του 2013, όπου η ηθική είναι συνδεδεμένη με το αίμα και τον θάνατο.
7377_ANASTASIOY_SKIADARESIS_SIARKOY_MIXALAKOPOYLOS_STAYRAKI_16012014.jpg

7414_ZOYGANELIS_16012014.jpg

7443_OIKOGENIA_SKIADARESI_16012014.jpg
Το περιβάλλον , οι φυλετικοί και οικογενειακοί κανόνες ορίζουν την καθημερινή ζωή, τη συμπεριφορά και τη μοίρα αυτών των γυναικών. Το δικαίωμα της γυναίκας στη ζωή καθορίζεται από το πόσο συμμορφώνεται με τον «κοιν��νικό» της ρόλο. Οποιαδήποτε παρέκκλιση τιμωρείται με θάνατο.
7464_16012014.jpg
Το έργο:
Καλοκαίρι 2013, σ' ένα άγονο χωριό της Ανατολικής Τουρκίας... Υποταγμένη στις αυστηρές αρχές του Ισλάμ και την άκαμπτη ηθική ενός τόπου που υπαγορεύουν την κοινωνική θέση της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, η Χαντισέ Άλντα, μετά τον θάνατο του άνδρα της, επιβάλλει στις πέντε κόρες της, Νουράν, Φαντιμά, Αίσα, Γιαγκμούρ και Νάσμα πολύχρονο κατ' οίκον εγκλεισμό λόγω πένθους. Η αυταρχική μάνα έχοντας στερηθεί τον έρωτα και εγκλωβισμένη σε ένα τόπο που μισεί, αρνείται να παντρέψει τις κόρες της με κάποιον από τους συγχωριανούς της, θεωρώντας τους υπαίτιους για τον άδικο λιθοβολισμό των δύο αδερφάδων της…
Ανάμεσα στις κόρες αναπτύσσονται σχέσεις ακραίου ανταγωνισμού, που επειδή αδυνατούν να εναντιωθούν στους περιορισμούς της τυραννικής μητέρας, αλληλοσπαράζονται με ανταγωνισμούς, λογομαχίες, κατηγορίες και φαρμακερά υπονοούμενα

7521_ANASTASIOY_MAYRIDOY_TSILIRA_NINIOS_16012014.jpg
Συντελεστές:

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κολλά
Μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Αφίσα: Βαρνάβας Φιλίππου
Επιμέλεια κοστουμιών/ Σκηνικά: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Βιβή Ρωμανά
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκη Αναστασίου, Κική Μαυρίδου, Μελισσάνθη Μάχουτ, Αλεξάνδρα Ούστα, Θεοδώρα Σιάρκου, Ειρήνη Σταματίου, Γιάννα Σταυράκη, Αθηνά Τσιλύρα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top