30 Αυγούστου- 4 Σεπτεμβρίου: Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Και φέτος στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκαλύψεως

30 Αυγούστου- 4 Σεπτεμβρίου: Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου
Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου πραγματοποιείται και φέτος στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκαλύψεως, από την Παρασκευή 30 Αυγούστου έως την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας τα 13 του χρόνια.

Ακολουθώντας και φέτος πιστά την παράδοσή του, το Φεστιβάλ προσκαλεί ξεχωριστούς καλλιτέχνες και σχήματα σε ένα πρόγραμμα μουσικής πανδαισίας, αλλά και παιδείας, αποκαλύπτοντας τον τεράστιο πλούτο της θρησκευτικής μουσικής και ποίησης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρασκε��ή 30 Αυγούστου
Συναυλία στη μνήμη του Θανάση Αναπολιτάνου «Ισχύς μου και ύμνησίς μου ο Κύριος». Η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου επιλέγει εκκλησιαστικούς ύμνους από την ορθόδοξη και δυτική μουσική παράδοση. Διεύθυνση χορωδίας: Γιώργος Σακελλαρίδης, σολίστ: Ελευθερία Ζαράκη (σοπράνο), Λεωνίδας Σακελλαρίδης (τενόρος).
Σάββατο 31 Αυγούστου
Συναυλία για τα 300 χρόνια από την ίδρυση της Πατμιάδας Σχολής (1713 - 2013), από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Μεσόγειος». Στο πρώτο μέρος, θα ακουστούν βυζαντινοί ύμνοι (ελληνικά και αραβικά), ενώ στο δεύτερο, λατρευτικά τραγούδια της Μικράς Ασίας και των Δωδεκανήσων.
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου
Συναυλία για την ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος «Μες του Αιγαίου τα τραγούδια». Η τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά ερμηνεύει παραδοσιακή μουσική και τραγούδια της Δωδεκανήσου, με τη συνοδεία των Χρήστου Τσιαμούλη (λαούτο - τραγούδι), Στέλλας Βαλάση (σαντούρι) και Κυριάκου Γκουβέντα (βιολί).
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου
Εκπαιδευτική συναυλία με το έργο του Αλέξανδρου Μούζα, «CAM - MEDIA», στο οποίο η Ορχήστρα Φεστιβάλ της Πάτμου θα συμπράξει με μαθητές του Γυμνασίου του νησιού.
Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου
Ο Άλκης Μπαλτάς.
Συναυλία - αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Κωστή Παλαμά «...φέγγω εμπρός στην Παναγιά»: η Ορχήστρα Φεστιβάλ Πάτμου, υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, ερμηνεύει θρησκευτικά έργα ελλήνων και ξένων συνθετών, διανθισμένα με ποιήματα του Παλαμά, αναφερόμενα κυρίως στην Παναγία.
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου
«Μουσική από την Εσθονία»: η χορωδία κοριτσιών του Μουσικού Γυμνασίου Tallin της Εσθονίας, υπό τη διεύθυνση του Ingrid Korvits, θα ερμηνεύσει θρησκευτικά χορωδιακά τραγούδια του διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου.
Πληροφορίες
Δήμος Πάτμου, τηλ.: 22473 60300, 22470 31666, 22470 29363
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top