Απόψε η πρεμιέρα του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας!

Με την ταινία «Gravity» και τον Τζορτζ Κλούνεϊ ανοίγει αυλαία!

Απόψε η πρεμιέρα του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας!

​Με την τρισδιάστατη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Αλφόνσο Κουαρόν, «Gravity», θα ανοίξει επίσημα την αυλαία του το 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, το οποίο θα διαρκέσει ως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Η ταινία στην οποία ο Τζορτζ Κλούνεϊ βρίσκεται στο διάστημα θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού τμήματος, ως επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ.

George-Clooney-Gravity.jpg

Κριτική επιτροπή
Προέδρος της φετινής κριτικής επιτροπής θα είναι ο βετεράνος Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ενώ μέλη της θα είναι η Γερμανίδα πρωταγωνίστρια Μαρτίνα Γκέντεκ, ο Χιλιανός σκηνοθέτης Πάμπλο Λαράιν, ο Ελβετός διευθυντής φωτογραφίας Ρενάτο Μπέ��τα, ο Κινέζος ηθοποιός Ζιανγκ Γουέν, η Βρετανίδα δημιουργός Αντρέα Άρνολντ, η Γαλλίδα ηθοποιός Βιρζινί Λεντογιέν, ο Ιάπωνας μουσικοσυνθέτης Ρουίτσι Σακαμότο και η Αμερικανίδα ηθοποιός Κάρι Φίσερ. Η αφίσα του Φεστιβάλ τιμά τους Θόδωρο Αγγελόπουλο και Φεντερίκο Φελίνι.
Ελληνικές συμμετοχές
Η ταινία «Μiss Violence» του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά θα μας εκπροσωπήσει στο Φεστιβάλ, συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα. Η ταινία αποτελεί ένα σύγχρονο σχόλιο σχετικά με τη δομή και λειτουργία της οικογένειας. Η εντεκάχρονη Αγγελική πηδά από το μπαλκόνι την ημέρα των γενεθλίων της, με ένα χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό της. Και ενώ η αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες προσπαθούν να ανακαλύψουν τα αίτια της αυτοκτονίας, η οικογένεια της Αγγελικής επιμένει πως ήταν ατύχημα.
Miss-Violence-3.jpg

Το σενάριο ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη, και ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, Σίσσυ Τουμάση, Καλλιόπη Ζωντανού, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Χλόη Μπολώτα, Μαρία Σκουλά, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Ανταλόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Βάσω Ιατροπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Χρήστος Λούλης, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Μάρθα Μπουζιούρη.
Τέλος, οι Γιώργος Λάνθιμος και Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, και οι δύο παλιοί γνώριμοι του Φεστιβάλ (και βραβευμένοι σε αυτό), θα συμμετάσχουν μαζί με άλλους 68 σκηνοθέτες στο πρότζεκτ «Venezia 70 - Future Reloaded», όπου γνωστοί σκηνοθέτες θα ετοιμάσουν μια μικρού μήκους ταινία για τα γενέθλια του Φεστιβάλ.
venice_film_festival_lion.jpg

Το Χρυσό Λιοντάρι θα διεκδικήσουν:
Τέρι Γκίλιαμ («The Zero Theorem»)
Φιλίπ Γκαρέλ («La Jalousie»)
Στίβεν Φρίαρς («Philomena»)
Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν («Joe»)
Ξαβιέ Ντολάν («Tom a la Ferme»)
Τσάι Μινγκ-Λιανγκ («Stray Dogs»)

Χαγιάο Μιγιαζάκι («Kaze Tachinu»)

Έρολ Μόρις («The Unknown Known»)
Και ο Αλέξανδρος Αβρανάς.
Παράλληλα, για την προσφορά του στην τέχνη, με το Χρυσό Λιοντάρι θα τιμηθεί ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν, ο οποίος πέρυσι στη Βενετία παρουσίασε το εξαιρετικό θρίλερ «Killer Jo». Στο πλαίσιο της βράβευσής του, θα προβληθεί σε ανανεωμένη κόπια η αγαπημένη ταινία του ιδίου απ’ όλη τη φιλμογραφία του, το πολυσυζητημένο «Sorcerer». Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει στις 7 Σεπτεμβρίου, με την ανακοίνωση των νικητών και την τρισδιάστατη προβολή του νέου οικολογικού ντοκιμαντέρ του Τιερί Ραγκομπέρ, με τίτλο «Amazonia».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top