Μουσείο Ακρόπολης: Το πρόγραμμα για τα 4α γενέθλια του

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου ανοιχτό από 8π.μ μέχρι τα μεσάνυχτα

Μουσείο Ακρόπολης: Το πρόγραμμα για τα 4α γενέθλια του

Γιορτάζοντας τα τέταρτα γενέθλια του το Μουσείο της Ακρόπολης, όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr, την Πέμπτη 20 Ιουνίου μια σειρά από εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες στους εκθεσιακούς του χώρους.

Το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μαζί με τους αρχαιολόγους – φροντιστές κρυφές ιστορίες των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου, με τη βοήθεια τρισδιάστατων παρουσιάσεων σε τέσσερις ειδικές οθόνες που θα τοποθετηθούν στην αίθουσα του Παρθενώνα.

Τα σχέδια και οι λιθογραφίες ξένων περιηγητών που προηγήθηκαν του βομβαρδισμού του Παρθενώνα το 1687 από τον Morosini βοηθούν στην κατανόηση των αναπαραστάσεων των λίθων της ζωφόρου, ενώ η επανασυγκόλληση σκόρπιων θραυσμάτων που βρέθηκαν οδηγεί σήμερα στην τρισδιάσταση αποκατάστασή τους με συνδυασμό πρωτοτύπων και εκμαγείων.

Το ίδιο βράδυ, στις 9 μ.μ, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών στον προαύλιο χώρο, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα. Παράλληλα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση δύο επετειακών αντιγράφων γλυπτών, την κεφαλή του Ποσειδώνα και της Άρτεμης από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα.

Ώρες παρουσιάσεων

Στα ελληνικά: 11 π.μ., 12 μεσημ., 1 μ.μ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ., 8 μ.μ., 9 μ.μ..

Στα αγγλικά: 11:30 π.μ., 2:30 μ.μ., 6:30 μ.μ., και στα γαλλικά: 12:30 μ.μ..
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top