«Εκατό καρέκλες σε εκατό ημέρες-Μια πλατωνική ερμηνεία» στο Μουσείο Μπενάκη

Έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ"

​Μια σημαντική έκθεση εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Πρόκειται για την έκθεση «Εκατό καρέκλες σε εκατό ημέρες-Μια πλατωνική ερμηνεία» από τον Ιταλό designer Μαρτίνο Γκάμπερ.

Μέρος των εσόδων της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου, θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ".

Ο πρωτοποριακός Ιταλός καλλιτέχνης Μαρτίνο Γκάμπερ με περίσσεια έμπνευση, φαντασία, τόλμη και εφευρετικότητα έφτιαξε 100 καρέκλες σε 100 ημέρες με υλικά από παλιές καρέκλες, που συγκέντρωσε από δρόμους του Λονδίνου, από σπίτια φίλων του και παζάρια.

0011_NIKOS_VARDINOGIANIS_MARIANA_VARDINOGIANI_562013.jpg

Νίκος Βαρδινογιάννης & Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η εντυπωσιακή έκθεση «Εκατό καρέκλες σε εκατό ημέρες-μια πλατωνική ερμηνεία» που έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής εγκαινιάστηκε στο μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς με την επιμέλεια της Αλεξίας Αντσακλή-Βαρδινογιάννη.

0005_MARIANA_VARDINOGIANI_562013.jpg

Στα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώνεται σε συνεργασία με το σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», η πρόεδρος του συλλόγου και Πρέσβης καλής θελήσεως της Ουνέσκο κ.Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη, το Μουσείο Μπενάκη και την επιμελήτρια της έκθεσης, που συμβάλλουν στην ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου στον οποίο θα διατεθεί μέρος των εσόδων.

0009_MELISA_VARDINOGIANI_562013.jpg
Μελίσα Βαρδινογιάννη

Ο Ιταλός designer Μαρτίνο Γκάμπερ στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο δημιούργησε τις 100 εκκεντρικές καρέκλες, βασιζόμενος στον αυθορμητισμό και την έμπνευση της στιγμής...αναζητώντας την ομορφιά σε αντικείμενα που έχουν απορριφτεί.

0072_562013.jpg
«Ανακυκλώνω, δημιουργώ, ανακαλύπτω εκ νέου» είναι το μότο του καλλιτέχνη, ο οποίος έφτιαξε την 100η καρέκλα του την περασμένη Δευτέρα σ��ην Αθήνα.

0070_562013.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top