Calamity Jane: ο «μύθος» του Φαρ Ουέστ στο Μέγαρο Μουσικής

Όπερα δωματίου από την Μαρίκα Κλαμπατσέα

Calamity Jane: ο «μύθος» του Φαρ Ουέστ στο Μέγαρο Μουσικής

Την επιτυχημένη στην Αγγλία όπερα δωματίου «Calamity Jane: Γράμματα στην Κόρη της» θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η σοπράνο και συνθέτης Μαρίκα Κλαμπατσέα, την Παρασκευή, 12 Απριλίου.

Η σύγχρονη avant garde όπερα «συναντά» τον μύθο του Φαρ Ουέστ, μια ανυπότακτη γυναίκα, που υπήρξε πολεμίστρια, ιχνηλάτισα, τζογαδόρισα, και, ταυτόχρονα, ερωτευμένη.

Η ιστορία ξεκινάει από τα γράμματα που έγραψε η Calamity Jane αλλά που ποτέ δεν ταχυδρόμησε στην κόρη που απέκτησε με τον έρωτα της ζωής της, τον πιστολά Wild Bill Hickok, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σ’ ένα σαλούν.

Η Calamity νιώθει την ανάγκη να διηγηθεί τα πάντα στην Janey, την κόρη που έδωσε για υιοθεσία αμέσως μετά τη γέννησή της και που ουσιαστικά δεν γνώρισε ποτέ.

Μεταξύ άλλων, ζητάει τη συγνώμη της, την κατανόησή της, με τα γράμματα να ιχνηλατούν τη σχέση μάνας - κόρης, δυο γυναικών που ναι μεν δεν συναντήθηκαν ποτέ, τους έδεναν όμως σχέσεις στοργής.

Η Μαρίκα Κλαμπατσέα στήνει μια υποβλητική όπερα -πλεγμένη με τραγούδια ινδιάνικα και αυτοσχεδιασμούς πάνω σε μουσικές των Chopin, Verdi, Bizet, Shostakovich, Gershwin- με μια μουσική που έρχεται να γιορτάσει τους έρωτες, τους θυμούς, τις περιπλανήσεις, τους πολέμους και τη μητρότητα.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει.

Τιμές:
Φοιτητικά: € 6
Β Ζώνη: € 15
Α Ζώνη: € 25

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top