Σε 48ωρη απεργία προχωρά το Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών

Ακύρωσε τις παραστάσεις του το Εθνικό

​Από το Σάββατο 23 Μαρτίου από τις 9 το πρωί ως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 24 Μαρτίου, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προχωρά σε απεργία, με βασικό αίτημα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα διασφαλίζει το επάγγελμα του ηθοποιού.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας πολλά θέατρα ανά την Ελλάδα ενδέχεται να παραμείνουν κλειστά καθώς δεν θα πραγματοποιούνται παραστάσεις.
Το Εθνικό Θέατρο ακύρωσε όλες τις παραστάσεις του για το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα ακυρώθηκαν οι παραστάσεις:

«Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζήν ο’ Νηλ στην Κεντρική Σκηνή
«Τα κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού στο Θέατρο Rex - Σκηνή Κοτοπούλη
«Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη στο Θέατρο Rex - Σκηνή Κοτοπούλη
«Vitrioli» του Γιάννη Μαυριτσάκη στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»
«Ελένη» του Ευριπίδη στο Φουαγιέ της Νέας Σκηνής «Νίκος Κούρκουλος��
«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη στην Παιδική Σκηνή - Σκηνή «Κατίνα Παξινού».

(Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια μπορούν να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δεκαημέρου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2107234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet).
Η ανακοίνωση του ΣΕΗ:
«Εδώ και αρκετό καιρό, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών διαπραγματευόταν με τους θεατρικούς επιχειρηματίες την υπογραφή μιας νέας συλλογικής σύμβασης. Αυτοί όμως, καλυπτόμενοι πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές στον εργασιακό χώρο, μετά από 4 μήνες και πολλές καθυστερήσεις, σήμερα υπαναχωρούν και προτείνουν όρους πιο δυσμενείς και εξευτελιστικούς ακόμα και απ’ αυτούς που ανεπίσημα είχαν προτείνει στην αρχή των διαπραγματεύσεων, περιφρονώντας έτσι τις προσπάθειές μας για εξεύρεση λύσης.
Αντιδρώντας σ’ αυτόν τον εμπαιγμό, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, μετά από απόφαση της Γε��ικής Συνέλευσης του κλάδου, ξεκινά κινητοποιήσεις, αρχίζοντας με 48ωρη απεργία το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top