Ελένη Αποστολοπούλου: Μια Ελληνίδα ηθοποιός … σκηνοθέτης στο Παρίσι!

Ανεβάζει τη «Γκόλφω» στο Theatre de Verre του Παρισιού

​Μια γεύση ελληνικού θεάτρου απολαμβάνουν αυτές τις μέρες οι θεατρόφιλοι στο Παρίσι, αφού η ιστορία αγάπης του Τάσου και της Γκόλφως έχει μεταφερθεί εκεί, διασκευασμένη στη γαλλική γλώσσα, αλλά με τα ελληνικά της στοιχεία.
Τη σκηνοθεσία αλλά και τη διασκευή του έργου υπογράφουν ο Αλέξανδρος Γιάννου αλλά και η ηθοποιός Ελένη Αποστολοπούλου, την οποία γνωρίσαμε μέσω πολλών θεατρικών και τηλεοπτικών σειρών.
Τι ώθησε όμως την επιτυχημένη ηθοποιό στην Ελλάδα να γίνει σκηνοθέτης στο Παρίσι;
«Η κρίση είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όχι ως αιτία για τη φυγή μου, αλλά ως αφορμή για να κάνω το μεγάλο βήμα» και προσθέτει: «Ο παππούς μου πέρασε τη ζωή του εδώ, ο πατέρας μου έζησε στην πόλη αυτή δέκα χρόνια κι εγώ πήγα σε ελληνικογαλλικό σχολείο. Άρα η ιδέα του Παρισιού μου ήταν οικεία».
Τέλος, η ίδια παραδέχεται πώς αν και υπάρχουν δυσκολίες στην υποκριτική όταν δεν γίνονται στη μητρική γλώσσα, το άρωμα του πολιτισμού όμως, είναι διάχυτο στη Γαλλία.
«Η διαφορά είναι ότι ο πολιτισμός εδώ έχει πολύ μεγαλύτερη κρατική βοήθεια, όπως βέβαια και ο ξένος που θα έρθει να ζήσει στη Γαλλία, έχει παροχές από την πρώτη στιγμή» επισημαίνει.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top