O Steven Spielberg πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών

Διακρίνεται για το ευρύ φάσμα ταινιών του

O Steven Spielberg πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής επιλέχθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Steven Spielberg, στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, που θα διαρκέσει από τις 15 μέχρι τις 26 Μαΐου.
Ο 66χρονος σκηνοθέτης μπορεί φέτος να μην κατάφερε να αποσπάσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία του «Λίνκολν», όμως έχει παρουσιάσει πολλές ταινίες του στο Φεστιβάλ και οι δουλειές του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ταινιών, από ψυχαγωγικές, ιστορικές, επιστημονικής φαντασίας αλλά και ανθρώπινες.
«Οι ταινίες του, αλλά και η μεγάλη γκάμα του, τον καθιστούν χρόνο με τον χρόνο ισάξιο με τους σπουδαιότερους κινηματογραφιστές του Χόλιγουντ. Είμαστε περήφανοι που τον υποδεχόμαστε» δήλωσε ο Τιερί Φρεμό της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.
Ο αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970 και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας από τους εμπορικότερους και δημοφιλείς σκηνοθέτες του κινηματογράφου. Οι ταινίες του έχουν καλύψει πολλά και διαφορετικά θέματα και είδη. Οι πρώτες του ταινίες επιστημονικής φαντασίας και δράσης θεωρήθηκαν ως αρχέτυπα του σύγχρονου κινηματογράφου ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν ασχολήθηκε και με ανθρωπιστικά θέματα όπως το Ολοκαύτωμα, το δουλεμπόριο, τον πόλεμο και την τρομοκρατία.
Ο Spielberg συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή ταινιών μέσω της εταιρίας του Amblin Entertainment και είναι ένας από τους ιδρυτές του κινηματογραφικού στούντιο DreamWorks.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top