«Δύο» η δισκογραφική έκπληξη της χρονιάς των Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου

Με συμμετοχή πολλών γνωστών ερμηνευτών, που αναδεικνύει τα μουσικά χρώματα της Ελλάδας.

​Αποτελεί σίγουρα τη δισκογραφική έκπληξη της χρονιάς, καθώς το λαϊκό, ρεμπέτικο, πολιτικό, αλλά και παραδοσιακό, ενώνονται με την υπογραφή δύο νεαρών δημιουργών σε ένα δίσκο με τίτλο "ΔΥΟ".

Οι νεαρές μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου μας παρουσιάζουν ένα δίσκο αφιερωμένο στην Ελλάδα… Μια σημαντική παραγωγή, με συμμετοχή πολλών γνωστών ερμηνευτών, που αναδεικνύει τα μουσικά χρώματα της Ελλάδας. Περιλαμβάνει 12 τραγούδια +1 bonus track, μεταξύ των οποίων μια διασκευή παραδοσιακού τραγουδιού, αλλά και ένα πολιτικό τραγούδι.
«Σήμερα οι νέοι θα λέγαμε πως ξαναανακαλύπτουν και αγαπούν το έντεχνο-λαϊκό. Στην εποχή μας, με το Internet και το Youtube, μπορούν να αποκτήσουν ποικίλα ακούσματα σε νέο και παλιό ρεπερτόριο ,αλλά και σε διάφορα είδη μουσικής, κάτι που δεν το προσφέρουν τα ραδιόφωνα. Μπορούν πλέον να συγκρίνουν, και ψάχνονται πολύ. Είναι μια μεγάλη επανάσταση αυτή, και πιστεύουμε ότι θα κάνει καλό στη μουσική», λένε οι ίδιες, μιλώντας για την μουσική σήμερα.
«Κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν το μπουζούκι από την Ελληνική δισκογραφία. Εμείς αγαπάμε τον ελληνικό πολιτισμό, και το ελληνικό τραγούδι, και θέλουμε να προσφέρουμε μια συνέχεια», λένε οι ίδιες και συμπληρώνουν:
«Έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με δυο μεγάλους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, τον Γιώργο Ξενοκώστα, τον οποίο εμπιστευόμαστε πάντοτε για τις εκτελέσεις των έργων μας, και φυσικά τον Χρήστο Παπαδόπουλο στο τραγούδι «Η Κακομοίρα», το οποίο μάλιστα και ερμηνεύει. Δουλέψαμε με επιμονή πάνω σε αυτό το εγχείρημα, ώστε να δώσουμε ένα προσεγμένο αποτέλεσμα».
Η Αρετή και η Ιωάννα Σπανομάρκου υπογράφουν τη σύνθεση και τους στίχους των τραγουδιών. Ο δίσκος τους περιγράφει πολλές μικρές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων του σήμερα που αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη πραγματικότητα, και χωρίζεται σε ΔΥΟ ενότητες. Η πρώτη, πιο ρομαντική και έντεχνη-λαϊκή, περισσότερο λυρική, δείχνει τις βαθύτερες προσδοκίες του ανθρώπου και τα όνειρά του. Η δεύτερη λαϊκή-ρεμπέτικη, καταγράφει μια άλλη πραγματικότητα, όπου υπερτονίζονται οι αγωνίες και οι ενδόμυχες σκέψεις, τα ανθρώπινα πάθη και η δίψα για ζωή.
Τραγουδούν: Χρήστος Παπαδόπουλος, Αρετή Κετιμέ, Τζίνα Δαλάκα, Μπάμπης Βελισσάριος, Δημήτρης Τσινιδέλος, Σωτήρης Ψυλλάκης, Κώστας Υφαντής, Έφη Γιαννακοπούλου, Γιώργος Ράπτης, Αρετή Σπανομάρκου, Ιωάννα Σπανομάρκου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top