Ο Φαραώ είχε πέσει θύμα δολοφονίας!

Αυτό αποκαλύπτει ιατροδικαστική ανάλυση 3.000 χρόνια μετά!

Ο Φαραώ είχε πέσει θύμα δολοφονίας!
Φως στην υπόθεση του τρόπου θανάτου του Φαραώ Ραμσή Γ' 3.000 χρόνια μετά , έριξε μια επιστημονική ομάδα που μελέτησε τη μούμια του, η οποία αποκάλυψε πως ο φαράω είχε πέσει θύμα δολοφονίας!
Όπως δημοσίευσαν στο «British Medical Journal» ο φαραώ δολοφονήθηκε από συνωμότες, σύμφωνα με νέα ιατροδικαστική ανάλυση που έγινε στη μούμια του! Ο Ραμσής Γ' έφερε ένα κόψιμο στον λαιμό, επτά εκατοστών, αρκετά βαθύ για να είναι θανατηφόρο. Μάλιστα, αυτοί που περιποιήθηκαν το σώμα του Ραμσή έβαλαν στο σημείο του σχισίματος ένα φυλακτό, το Μάτι του Ώρου.
Ο Ραμσής Γ΄, ο δεύτερος φαραώ της 20ής δυναστείας, πιστεύεται ότι βασίλεψε από το 1186 ως το 1155 π.Χ. , ενώ αρχαία έγγραφα αναφέρουν ότι το 1155 π.Χ. μέλη του χαρεμιού του Ραμσή Γ' αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν στο πλαισίου ενός βασιλικού πραξικοπήματος!
Μέχρι σήμερα ήταν γνωστά από παπυρικά κείμενα τα πρακτικά της δίκης που ακολούθησε το πραξικόπημα. Το υποκίνησε μια σύζυγος του φαραώ, η Τίι, προκειμένου να εξασφαλίσει τον θρόνο για τον δικό της γιο, τον πρίγκιπα Πενταβέρε. Ο Πενταβέρε, ο μόνος από τους πολλούς γιους του Ραμσή Γ' είχε επαναστατήσει εναντίον του κι έπειτα αυτοκτόνησε.
Αυτό που δεν ήταν ξεκάθαρο είναι αν η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ραμσή Γ΄ πέτυχε: άλλοι υποστήριζαν έως τώρα πως ναι, άλλοι ότι ο δεύτερος φαραώ της 20ής δυναστείας επέζησε της επίθεσης έστω και βραχυπρόθεσμα.

Το μυστικό παρέμεινε κρυμμένο επί αιώνες, καθώς οι γάζες που κάλυπταν τον λαιμό της μούμιας δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν για λόγους συντήρησής της. Το πρόσφατο έργο των επιστημόνων όμως ρίχνει φως στην αιτία θανάτου του φαραώ .

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top