18- 28/ 12: «Των χωρών τα Παραμύθια» στη Θεσσαλονίκη

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη συμπρωτεύουσα

Γνωστοί ηθοποιοί σε ρόλους αφηγητών αγαπημένων παραμυθιών, τα δύο σημαντικά μουσικά σύνολα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική και η Φιλαρμονική Ορχήστρα και καταξιωμένες χορωδίες, συμπράττουν για τη δημιουργία ενός προγράμματος, που φιλοδοξεί να ψυχαγωγήσει με ιδανικό τρόπο μικρούς και μεγάλους.
«Των Χωρών τα Παραμύθια» θα φιλοξενηθούν στο φουαγιέ και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Eunic (European Union of National Institutes for Culture Thessaloniki), τον επίσημο φορέα συνεργασίας των ξένων πολιτιστικών ιδρυμάτων της πόλης μας (Γερμανικό, Γαλλικό και Ιταλικό Ινστιτούτο, Βρετανικό Συμβούλιο κ.α.).

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μεγάλο αφηγηματικό και μουσικό ταξίδι, με ιστορίες από την αυλή της Ευρώπης.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, 21:00 - Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ψαλτόπουλου και αφήγηση του παραμυθιού «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» του Σαρλ Περώ, από τον ηθοποιό Γιάννη Σαρακατσάνη. Συμμετέχει η χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Μπεκιαρίδη.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, 21:00 - Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:
Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα Ευρωπαϊκών χωρών με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνσ�� του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Ι. Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου, υπό της διεύθυνση της Μαρίας Μελιγκοπούλου.

Ακόμη, αφήγηση των παραμυθιών «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ και «Tuttifantchen» του Πάουλ Χίντεμιτ από την ηθοποιό Θεοφανία Παπαθωμά.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012, 21:00 - Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:

Αφήγηση των παραμυθιών «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ και «Οι Δώδεκα Πριγκίπισσες που χόρευαν» των Γιάκομπ και Βίλχεμ Καρλ Γκριμ από τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Συνοδεύει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

Παρασκευή 28 ��εκεμβρίου 2012, 18:00 - Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων / Δημαρχείο Θεσσαλονίκης:
Η Θεατρική Ομάδα «Τέχνης Νεύμα» θα δώσει Παράσταση Κουκ��οθέατρου με το έργο «Η Λεμονιά» για παιδιά άνω των 4 ετών. Σύλληψη, χειρισμός κούκλας, Ευαγγελία Νικηφόρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top