Οίκος Christie's: Τιμή ρεκόρ για το χάλκινο άλογο

Σχεδόν 1 εκατ. δολάρια για το έργο το�� Μποτέρο

​Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε ένα χάλκινο άλογο του κολομβιανού καλλιτέχνη Φερνάντο Μποτέρο, στη δημοπρασία λατινοαμερικάνικων έργων τέχνης του οίκου Christie's. Ρεκόρ και για ένα έργο του κο��βανικής καταγωγής καλλιτέχνη Τόμας Σάντσες.

Το χάλκινο έργο του Μποτέρο (1999) καλυμμένο με σκούρα καφέ πατίνα, απέφερε 938.500 δολάρια κατά την πώληση, ενώ το έργο «Buscador de Paisajes», ακρυλικό σε καμβά (2005) του Σάντσες, πουλήθηκε στην τιμή των 626.500 δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος Christie's.

Το έργο του Μποτέρο «Μοναχή που τρώει ένα μήλο» (1981), το οποίο ο Christie's χαρακτηρίζει ως μια παιγνιώδη απεικόνιση του προπατορικού αμαρτήματος -σε αυτό απεικονίζεται μια εύσωμη καλόγρια με μια Βίβλο στο αριστερό της χέρι και τον απαγορευμένο καρπό στο δεξί της- πουλήθηκε για 602.500 δολάρια.

Το έργο του Σάντσες που σημείωσε ρεκόρ τιμής απεικονίζει ένα μικροσκοπικό άνθρωπο μέσα σε ένα τεράστιο δάσος, με τα δέντρα να σχηματίζουν θόλο πάνω από ένα ρυάκι ενώ ένας γαλάζιος ουρανός με αχνά ροζ σύννεφα στον ορίζοντα λάμπει μέσα από τα φυλλώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top