Η σύγχρονη Τουρκία μέσα από μια έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 22 Οκτωβρίου

Το Μουσείο Φωτογραφίας και ο εκδοτικός οργανισμός Zaman της Τουρκίας συνδιοργανώνουν στις αποθήκες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την έκθεση «Χρόνος / Zaman / Στιγμές από την Τουρκία».

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της PhotoBiennale και του προγράμματος «Θεσσαλονίκη-Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που φέτος έχει ως θέμα του τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων κυκλοφορίας της το 2011, η εφημερίδα «Zaman» προσκάλεσε 25 διεθνώς αναγνωρισμένους φωτογράφους από διαφορετικές χώρες του κόσμου (συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα Νίκου Οικονομόπουλου) να παρουσιάσουν, ο καθένας με τη δική του οπτική, όψεις και πτυχές της σύγχρονης Τουρκίας, τόσο μέσα από την καθημερινότητά της, όσο και μέσα από τα ιδιαίτερα θέματά της.

Η έκθεση έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα σε 11 πόλεις στην Τουρκία και στο Λονδίνο.

Τα περισσότερα από 150 έργα της έκθεσης παρουσιάζονται μέσα από τις τέσσερις ακόλουθες ενότητες:

1. Ο χρόνος στην πόλη
2. Ο χρόνος που αλλάζει
3. Ο χρόνος στους ανθρώ��ους
4. Ο χρόνος που μένει αναλλοίωτος

Η έκθεση, η οποία ανοίγει για το κοινό στις 4 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ από τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top