10 Σεπτεμβρίου: "Σμυρνέικο μινόρε" με τη Γλυκερία στο Θέατρο Βράχων

Μαζί της η Dilec Koc και η Αρετή Κατιμέ

​Με αφορμή τα 90 χρόνια απ’ την καταστροφή της Σμύρνης, η Γλυκερία, αυθεντική ερμηνεύτρια αυτού του είδους, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας. Το «Αχ και το Αμάν», ο «Αμανές και το Μινόρε», έτσι όπως διαμόρφωσαν τη μουσική εκείνης της εποχής, συνδέοντας δύο λαούς και κάνοντας τους να μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους.

Μαζί της η διάσημη Tουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koc. Γνωστή και από την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας «Πολίτικη κουζίνα», η Dilek εδώ και χρόνια εγκατεστημένη στην Ελλάδα, είν��ι γνώστης των παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών της κοινής μουσικής παράδοσης Ελλάδας Τουρκίας.
Τη συντροφιά ολοκληρώνει η Αρετή Κετιμέ. Λάτρης του παραδοσιακού τραγουδιού, η Αρετούλα όπως την αποκαλούν, πέρα από την γλυκύτατη φωνή της και τις συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες, καθιερώθηκε στο χώρο και για το μεγάλο ταλέντο της στο σαντούρι, που ξεκίνησε από ηλικία μόλις έξι ετών.
Αυθεντικός ήχος από μία πλήρη ορχήστρα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, πλαισιώνει τις φωνές των τριών ερμηνευτών. Ούτι, βιολί, λαούτο, σαντούρι, νέι, φλογέρες, κανονάκι και ο μεγάλος σολίστ του ακορντεόν Λάζαρος Κουλαξίζης, δίνουν το χαρακτηριστικό μικρασιάτικο άκουσμα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Συμμετέχει η χορωδία Τυ��άλδου και το Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα της Ελευσίνας. Στο κλίμα της βραδιάς θα μας βάλει ο πρόλογος του συγγραφέα και δημοσιογράφου Στέλιου Ελληνιάδη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης

Φωτιστής: Παναγιώτης Φερδινάλλης
Ηχολήπτης: Νίκος Ρούντος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θέατρο Βράχων- Μελίνα Μερκούρη
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 13€ στο ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων: Γραφείο Δικτύου, Δημαρχεία Υμηττού – Δάφνης, Ταμείο Θεάτρου Βράχων, Πανεπιστημίου 39(εντός στοάς Πεζμαντζόγλου), Public, Θέατρο Ακροπόλ, & www.ticketservices.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top