20-23 Σεπτεμβρίου: Mikropolis festival στην Τεχνόπολις στο Γκάζι

"Εκπαιδεύοντας τους πολίτες του αύριο"

20-23 Σεπτεμβρίου: Mikropolis festival στην Τεχνόπολις στο Γκάζι

​Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς, με τίτλο "mikropolis festival" πραγματοποιείται στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από 20 έως και 23 Σεπτέμβρη!

Περισσότεροι από 30 καταξιωμένοι περιβαλλοντικοί, ανθρωπιστικοί και πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, εκδοτικοί οίκοι, ινστιτούτα, καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά σχήματα ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις μαζί με χιλιάδες παιδιά και γονείς από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Μικρόπολις 2012.Ανανεωμένη και με ακόμη πιο πλούσια θεματολογία, η 3η Μικρόπολις αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό «οικοσύστημα» εμπειριών και δημιουργίας, καθώς απαρτίζεται από θεματικά εμπνευσμένες Γειτονιές και Γωνιές, οι οποίες φέτος είναι: της ”Φύσης”, της “Οικογένειας”, της “Στοργής”, της “Οδικής Ασφάλειας”, της “Επικοινωνίας και της Τεχνολογίας”, της “Υγιεινής”, της “Δροσιάς και του Παιχνιδιού”, της “Ψυχαγωγίας”, της “Γεύσης”, του “Μελιού”, της “Δημιουργίας”, της “Μουσικής” και του “Βιβλίου”.

Παράλληλα και για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση διεξάγεται η πρότυπη έκθεση παιδικού βιβλίου «Μικρόπολις», με τη συμμετοχή μεγάλων εκδοτικών οίκων, όπως οι εκδόσεις Άγκυρα, Εν Πλω, Ίκαρος, Καλέντης, Καρυδάκη, Κέδρος, Λιβάνης, Σιδέρης, Τετράγωνο κ.α. Μία μοναδική στο είδος της έκθεση που πλαισιώνεται από ένα ευρηματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, με στόχο τη διάδοση της αξίας της ανάγνωσης, την προαγωγή της γνώσης και της πολιτιστικής παιδείας στα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα.

Για 3η συνεχή χρονιά η “πόλη θαύμα” εκπαιδεύει τους πολίτες του αύριο σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα, προάγοντας οικουμενικές αρχές και αξίες, μέσα από συναρπαστικές δράσεις και ευρηματικά προγράμματα. Ένα ειδικά διαμορφωμένο πρότυπο διαδραστικό πάρκο παιδείας και πολιτισμού, συνολικής έκτασης 22.000 τ.μ., όπου τα παιδιά ηλικίας 2 έως 13 ετών μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, δημιουργείται 20 με 23 Σεπτέμβρη στην «Τεχνόπολις».

Υποδομές χώρου φιλικές προς ΑμΕΑ. Πρόσβαση με Αττικό Μετρό: Γραμμή 3 – Στάση Κεραμεικός. Είσοδος – έξοδος: από οδό Περσεφόνης.

Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, 09.00 – 14.00: Μόνο προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.
Σαββατοκύριακο 22 & 23 Σεπτεμβρίου, 10.00 – 20.00: Παιδιά και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.



Εισιτήρια
Δωρεάν είσοδος: Δημοτικά Σχολεία και ΑμΕΑ
Γενική είσοδος: 5 € το άτομο
Πολύτεκνοι και άνεργοι: 2 € το άτομο (με την προσκόμιση σχετικής κάρτας)

www.viva.gr

Facebook: www.facebook.com/Mikropolis
Twitter: https://twitter.com/Mikropolis3


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι (σταθμός ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)
20-23 Σεπτεμβρίου 2012
www.mikropolisfestival.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top