Το θεατρικό φεστιβάλ του Δήμου Ηλιούπολης

Εκπληκτικές παραστάσεις έως τις 19 Σεπτεμβρίου

​Το ετήσιο Φεστιβάλ του Δήμου Ηλιούπολης, που φιλοξενείται στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Άλσους Δ. Κιντής φιλοξενεί και φέτος επιλεγμένες παραστάσεις της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Παραστάσεις από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο που σχολιάζουν, με τον μοναδικό τρόπο της θεατρικής τέχνης, τη σύγχρονη πραγματικότητα!

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
ΠΕΜΠΤΗ 30/8 «Οι άθλοι του Ηρακλή» της Κάρμεν Ρουγγέρη
Μια παράσταση παραμυθένια, βασισμένη πάνω σε ό,τι έχει γραφτεί για τον πιο ονομαστό και αγαπητό ήρωα της ανθρωπότητας. Μια αφορμή να ξαναθυμη��ούμε τους ήρωες μας, σε μια εποχή που τους έχουμε τόση πολλή ανάγκη! 10 €

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9 «Ιππής» του Αριστοφάνη
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος & το «Θέατρο Ακροπόλ» παρουσιάζουν την ξεκαρδιστική, ιδιαιτέρως πολιτική αλλά και δραματικά επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, που διακωμωδεί τον τρόπο που ασκείται η πολιτική προκειμένου ν’ αποκτηθεί η εύνοια των πολιτών.
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Παπαματθαίου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης κ.ά. 17 €

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9 & ΠΕΜΠΤΗ 6/9 «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη
Το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» παρουσιάζει μία πολιτική κωμωδία-σάτιρα, από τις χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, που για μια ακόμα φορά τάσσεται υπέρ των γυναικών και μας προσκαλεί να γελάσουμε όχι μόνο με τη μακρινή εποχή της αθωότητας αλλά και με το κολασμένο σήμερα.
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Παίζουν: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος κ.ά. 15 € & 12 €
για άνεργους ΟΑΕΔ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9 «Νεφέλες» του Αριστοφάνη
Ο Αριστοφάνης στο πρόσωπο του Σωκράτη σατιρίζει τις «προοδευτικές» εκπαιδευτικές ιδέες που εισήγαγαν οι σοφιστές στην αρχαία Αθήνα. Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει ένα έργο, σε μια εποχή κοινωνικών, ηθικών αναζητήσεων και έντονων ανακατατάξεων, που τα όρια των ρευμάτων, των ιδεών και της προόδου βρίσκονται σε σύγχυση και υπό διαπραγμάτευση (όπως και το εκπαιδευτικό σύστημα!), το οποίο αποδεικνύεται πιο επίκαιρο από ποτέ.
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης
Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Τάνια Τρύπη, Μάκης Παπαδημητρίου, Νίκος Ψαρράς, Γιάννης Νταλιάνης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος κ.ά. 15 €

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9 «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή

Η εταιρεία «αρτivities» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου παρουσιάζουν την υποβλητική ιστορία του Οιδίποδα, σε μια παράσταση που μιλάει για το αναφαίρετο δικαίωμα και την ευκαιρία να παραμείνει ο άνθρωπος περήφανος ακόμα και στην πιο καταστροφική κατάσταση και να αποδεχθεί την όποια κατάρα με αξιοπρέπεια.
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κ.ά. 15 €

ΠΕΜΠΤΗ 13/9 «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Οι «Μαγικές Σβούρες» διασκευάζουν το πιο πολυπαιγμένο, πολυδιαβασμένο και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο, για να φέρουν στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης, του αυθορμητισμού και της φαντασίας.
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης 10 €

ΤΡΙΤΗ 18/9 & ΤΕΤΑΡΤΗ 19/9 «��ρνιθες» του Αριστοφάνη
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης παρουσιάζει ένα έργο πολιτικό και ταυτόχρονα μία ποιητική παραβολή, ένα ταξίδι στην επιθυμία για έναν κόσμο ελεύθερο, έναν κόσμο δίκαιο, με αίτημα την ευτυχία.
Σκηνοθεσία-Απόδοση κειμένου: Γιάννης Κακλέας
Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου κ.ά. 15 €
& 12 € για άνεργους ΟΑΕΔ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημοτικό Θέατρο του Άλσους «Δημήτρης Κιντής», Ηλιούπολη
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top