Τήνος: Το «Σπίτι του Σκίτσου» το πρώτο Μουσείο Γελοιογραφιών στην Ελλάδα

Εγκαίνια της έκθεσης με θέματα «Τόπο στους νέους» και «Ολυμπιακοί αγώνες»

Τήνος:  Το «Σπίτι του Σκίτσου» το πρώτο Μουσείο Γελοιογραφιών στην Ελλάδα
​Η Τήνος, το νησί των μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών και του πολιτισμού απέκτησε ένα ακόμη μουσείο, το «Σπίτι του Σκίτσου», στο υπέροχο μεσαιωνικό χωριό Φαλατάδο.
Τα εγκαίνια της έκθεσης με θέματα «Τόπο στους νέους» και «Ολυμπιακοί αγώνες» στο πρώτο μικρό Μουσείο Γελοιογραφιών στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και 10ου στον κόσμο, θα γίνουν τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 21.00.

Σ'αυτήν θα παρουσιαστούν χιουμοριστικά πολιτικά σκίτσα του Βασίλη και του Κώστα Μητρόπουλου, καταξιωμένων πολιτικών γελοιογράφων και σκιτσογράφων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από το Φαλατάδο. T

«Η μητέρα μας ήταν από τον Φαλατάδο. Τα περισσότερα καλοκαίρια τα περάσαμε εκεί!..». «Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι Έλληνες πολιτικοί γελοιογράφοι δεν ξεπερνάνε τους είκοσι. Αν δύο από αυτούς - και μάλιστα αδέλφια- έλκουν την καταγωγή τους από το όμορφο ��υτό χωριό, τότε πράγματι το «Σπίτι του Σκίτσου» δεν θα μπορούσε να είναι πουθενά αλλού παρά μόνον εκεί», υποστήριξαν οι αδερφοί Μητρόπουλοι.

Το «Σπίτι του Σκίτσου» θα είναι ανοιχτό έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με ωράριο λειτουργίας καθημερινά από τις 19:00 έως τις 22:00.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top