"Ατλαντίς": Το βιβλιοπωλείο της Σαντορίνης στα 20 καλύτερα του κόσμου!

Ένας Παράδεισος βιβλίων με θέα το Αιγαίο!

"Ατλαντίς": Το βιβλιοπωλείο της Σαντορίνης στα 20 καλύτερα του κόσμου!

"Ατλαντίς" το καλύτερο βιβλιοπωλείο στον κόσμο είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα ο Guardian, το εναλλακτικό, μαγευτικό και ταυτόχρονα τόσο "ελληνικό" βιβλιοπωλείο που βρίσκεται στην Οία της Σαντορίνης!

Ανάμεσα στα κορυφαία βιβλιοπωλεία του Παρισιού, του Βερολίνου, του Λονδίνου και της Ρώμης, η "Ατλαντίδα" κατέχει μία θέση στη λίστα του Lonely Planet, ως ένα από τα καλύτερα "αφροδιαδικά" σημεία για τυος εραστές των βιβλίων.

Με θέα το απέραντο γαλάζιο και το λευκό των Κυκλάδων, οι λάτρεις των βιβλίων μπορούν να απολαύσουν την περιήγηση τους στα βιβλία!

Η ιδέα προήλθε από δύο μποέμ τουρίστες το 2002, τον Όλιβερ και τον Κρεγκ, οι οποίοι το 2004 άφησαν τη Νέα Υόρκη και έκαναν το όνειρο πραγματικότητα, το πρώτο βιβλιοπωλείο στη Σαντορίνη, που συγκαταλέγεται πλέον στα 20 καλύτερα του πλανήτη!

"Ψάχναμε το πιο κατάλληλο όνομα και ο Όλιβερ σκέφτηκε την Ατλαντίδα. Όσο κι αν προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε κάτι πιο ταιριαστό" λέει ο 31χρονος Κρεγκ.

Το βιβλιοπωλείο πουλάει κυρίως ξενόγλωσσα βιβλία αλλά οι ελληνικές εκδόσεις δεν λείπουν. Άλλωστε σ' αυτούς τους χώρους, κριτή��ιο ίσως δεν είναι τόσο η εξειδίκευση και η πληρότητα των ειδών, όσο "το κάτι άλλο", όπως έγραψε χαρακτηριστικά η αμερικάνικη ιστοσελίδα "falvorwire".

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top