Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός Σελέστ Χολμ

Μόλις είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της νέας ταινίας της «College debts».

Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός Σελέστ Χολμ

​Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός Σελέστ Χολμ, σε ηλικία 95 ετών.

Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός είχε βραβευτεί με Όσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου, το 1947 για την ταινία του Ελία Καζάν «Συμφωνία κυρίων», ενώ μόλις λίγες μέρες πριν το θάνατο της, είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της νέας ταινίας της «College debts».
Στα μέσα της δεκαετίας του 1930, πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ η Σελέστ Χολμ, ενώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με τη μουσικοχορευτική ταινία «Three little girls in blue» έγινε το 1946.
Το 1947, ο Ελία Καζάν ανέδειξε τις δραματικές πτυχές του ταλέντου της στην υποκριτική με την ερμηνεία της στο «Συμφωνία κυρίων» (Gentleman's Agreement) πλάι στον Γκρέγκορι Πεκ, το οποίο της χάρισε το Όσκαρ. Ακολούθησαν δύο ακόμη υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία για τις ταινίες «Η δύναμις της καρδιάς» (1949) του Χέντρι Κόστερ και «Όλα για την Εύα» (1950) του Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς.
Από τη δεκαετία του 1970 και μετά η Χολμ συμμετείχε κυρίως σε σειρές όπως «Το πλοίο της αγάπης», το «Falcon Crest» και το «Loving», χωρίς όμως να εγκαταλείψει τη θεατρική σκηνή.
Ήταν παντρεμένη από το 2004 με το λυρικό τραγουδιστή Φρανκ Μπαζίλε, ενώ υπήρξε παντρεμένη για τριάντα χρόνια με τον ηθοποιό Γουέσλι Αντι.
Μάλιστα, είχε παντρευτεί συνολικά πέντε φορές και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top