Πάτμος: Θεατρική απόδοση του Βιβλίου της Αποκάλυψης

Στο Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη για 8 παραστάσεις

​Μια πρωτοποριακή θεατρική απόδοση του Βιβλίου της Αποκάλυψης του Ιωάννη θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό χώρο του Σπηλαίου του Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο!

Πρόκειται για 8 παραστάσεις, από τις 26 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου, οι οποίες θα αποδώσουν θεατρικά το Βιβλίο της Αποκάλυψης. Το κείμενο της Αποκάλυψης έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία της Πάτμου.

Η σκηνοθεσία ανήκει στους σημαντικούς Γερμανούς σκηνοθέτες Barbara Hoffmann και Till Sterzenbach, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Πάτμου. Η κα��λιτεχνική τους πορεία μετράει πάνω από τρεις δεκαετίες. Η παράσταση φέτος, τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται με ειδική άδεια της ιστορικής Μονής Πάτμου, ενώ οι σκηνοθέτες επιλέγουν φέτος να εστιάσουν το βλέμμα τους στο Οικονομικό ζήτημα, ενώ οι πρόβες έχουν αρχίσει από τον Μάρτιο.

Θυάτειρα, Σάρδεις, Φιλαδέλφεια, Έφεσος, Σμύρνη, Λαοδικεία, Πέργαμος:

Αφού οι θεατές περάσουν μια μεγάλη Πύλη που έχει το σχήμα ΑΩ, θα μοιραστούν σε 7 διαφορετικές ομάδες θέσεων κατά συμβολική αντιστοιχία των επτά Εκκλησιών της Μικράς Ασίας.. Εκτός των Ελληνικώ��, αποσπάσματα του έργου θα είναι μεταφρασμένα σε 4 γλώσσες. Την απόδοση στα Ελληνικά έχει επιμεληθεί ο Ηγούμενος της Μονής Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου.
Επίσης, έχει σχεδιαστεί πρωτότυπη μουσική σύνθεση και περίτεχνα κοστούμια για τους 14 ηθοποιούς της παράστασης, ενώ τα ηδιακριτική και ιδιαίτερα προσεγμένη σκηνογραφία επιμελείται ο Hans Hoffer, σκηνογράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Βιέννης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σπήλαιο Αγίου Ιωάννη, Πάτμος

8 ημέρ��ς παραστάσεων: 26 Ιουλίου με 3 Αυγούστου 2012

ώρα έναρξης 21.30
www.technipatmos.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top