Παρασκευές με τζαζ μουσική στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

13, 20, και 27 Ιουλίου

Παρασκευές με τζαζ μουσική στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

​Δροσερά βράδια Παρασκευής θα απολαμβάνουμε για τρεις φορές το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, με γνωστές μελωδίες των Γιάννη Σπάρτακου, Κώστα Γιαννίδη, Γιώργου Μουζάκη, Τάκη Μωράκη, Νίκυ Γιάκοβλεφ που συνομιλούν με κλασικές τζαζ συνθέσεις και αφιερώματα στον μεγάλο Benny Golson και τον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι με το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή και τους Soul Station Band.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, η συναυλία των Soul Station Band φέρει τον τίτλο “Back Home Blues’.

Το “Back Home Blues” είναι μια πρόσφατη δουλειά, που συνεχώς εμπλουτίζεται από πρόσωπα και μουσική. Το περιεχόμενό της – όπως σηματοδοτεί και ο τίτλος (από το ομώνυμο κομμάτι του Charlie Parker)- είναι μια ξεκάθαρη τζαζ ματιά πάνω σε κομμάτια παλαιότερων Ελλήνων συνθετών (Γιάννης Σπάρτακος, Κώστας Γιαννίδης, Γιώργος Μουζάκης, Τάκης Μωράκης, Νίκυ Γιάκοβλεφ) σε συνομιλία με κλασσικές τζαζ συνθέσεις των Charlie Parker, Jerome Kern, Sigmund Romberg, Antonio Carlos Jobim, Cole Porter, Thelonious Monk, Richard Rodgers, George Gershwin. Έτσι, τραγούδια όπως το ‘Ξύπνα αγάπη μου’ του Κώστα Γιαννίδη ή το ‘Εγώ θα σ’αγαπώ’ του Γιώργου Μουζάκη συναντούν το ‘Night and Day’ του Cole Porter και το ‘Ι got rhythm’ του George Gershwin. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στο μεγάλο εκλιπόντα πιανίστα της τζαζ Μανόλη Μικέλη.
Τους Soul Station Band αποτελούν οι μουσικοί: Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις). Τάκης Πατερέλης (άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Λουκάτος (κιθάρα), Περικλής Τριβόλης (μπάσο), Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς).Τραγουδούν οι Μαρίνα Σάτι και η Πηνελόπη Τζανετάκη.

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 9 το βράδυ με τίτλο “Whisper not” η βραδιά αποτελεί ένα αφιέρωμα στον μεγάλο σαξοφωνίστα και συνθέτη της jazz, Benny Golson, μέσα από πασίγ��ωστες αλλά και από σπάνιες συνθέσεις του. Το Dimitris Kalantzis quintet αποτελούν οι μουσικοί: Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα) και Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσσο).

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 9 το βράδυ το μικρό φεστιβάλ στον κήπο κορυφώνεται με το ��φιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και φέρει τον τίτλο της ομώνυμης συλλογής του Κουιντέτου που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και έχει γίνει ‘χρυσή’: ‘Mano’s – Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ.

Πέντε σπουδαίοι μουσικοί (ο Δημήτρης Καλαντζής - πιάνο, ενορχηστρώσεις - ο Τάκης Πατερέλης- άλτο σαξόφωνος, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα, φλικόρνο - ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης - τύμπανα και ο Γιώργος Γεωργιάδης - μπάσο) παρουσιάζουν μια βραδιά 100% τζαζ και 100% Χατζιδάκι, την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου στον πανέμορφο κήπο του Μεγάρου.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top