Σεισμός Αλβανία: Με φορείο στην κηδεία του 7χρονου γιου της η μητέρα

Ζήτησε να την τοποθετήσουν ακριβώς δίπλα στο φέρετρο

Την Παρασκευή έγιναν ανάμεσα στα ερείπια οι πρώτες κηδείες των θυμάτων του φονικού σεισμού στην γειτονική Αλβανία.  Ράγισαν καρδιές στον αποχαιρετισμό του επτάχρονου αγοριού από το Θουμάν ενώ η μητέρα του μεταφέρθηκε ταυματισμένη με φορείο για το τελευταίο αντίο. 

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο Θουμάν στο σπίτι όπου κηδεύτηκαν ο επτάχρονος και η γιαγιά του. Η μητέρα του μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στα Τίρανα με ασθενοφόρο για να πει το τελευταίο αντίο στον γιο της και την πεθερά της. 

Η μπλούζα της αγαπημένης του ομάδας είναι ό,τι της απέμεινε από το μικρό αγόρι. Η χαροκαμένη μάνα την κρατάει σφιχτά, με τα χέρια της δεμένα με επιδέσμους. Δεν μπορεί να πιστέψει το παιχνίδι της μοίρας που πήρε το παιδί της και έβγαλε την ίδια ζωντανή από τα χαλάσματα. 

Σεισμός στην Αλβανία: Θρήνος στις κηδείες – Ξεκληρίστηκαν οικογένειες

Ζήτησε να βάλουν το φορείο που την μετέφερε ακριβώς δίπλα στο φέρετρο του γιου της.Τραγική φιγούρα ο πατέρας του μικρού. Έχασε γιο και μάνα μέσα σε μια στιγμή. 

Θρήνος για την ηρωίδα γιαγιά

Τα λόγια λίγα και για την ηρωίδα γιαγιά, που κάλυψε με το κορμί της τον μεγαλύτερο εγγονό και τον έσωσε από την μανία του σεισμού.

Συγγενής του εφτάχρονου παιδιού δήλωσε «η πεθερά μου δεν ήταν νεκρή, την είχε πλακώσει το κτήριο, την βγάλανε μισή ζωντανή. Σηκώσανε την πεθερά μου και βγάλανε το παιδί ζωντανό». 

Ολόκληρη οικογένεια θάφτηκε κάτω από ταλάσματα του σπιτιού της

Ο Αλμίρ, η Ερίσα, ο Χασάν, η Φατμίρα, η Σαντιάνα και η Ανθή είναι όλοι τους μέλη της ίδιας οικογένειας. Θάφτηκαν μαζί στα χαλάσματα αυτού του  σπιτιού. 

Σεισμός στην Αλβανία: «Μη με βγάλετε, θέλω να πεθάνω με την κόρη μου»

Πεταμένα ρούχα, παπούτσια και άλλα προσωπικά αντικείμενα είναι ό,τι θυμίζει ακόμη ζωή σε αυτά τα συντρίμμια. Ατελείωτος είναι ο θρήνος στο Θουμάν.

Ακριβώς δίπλα στα συντρίμια γίνεται η κηδεία των έξι μελών της οικογένειας Τσαρά. Ο μικρότερος ήταν 18 ετών και η μεγαλύτερη 72.  Φίλοι και συγγενείς δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top