Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πεδίο μάχης η Αθήνα – Συλλήψεις και προσαγωγές

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν – Δείτε εικόνες

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε η Αθήνα χθες το βράδυ, μετά το τέλος των ειρηνικών πορειών που έγιναν για την επέτειο των έντεκα χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πορεία Γρηγορόπουλου: Ένταση και προσαγωγές

Άγνωστοι βανδάλισαν 13 εμπορικά καταστήματα, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε δημόσια κτίρια και πέντε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Παράλληλα καταγράφηκαν τρεις επιθέσεις στη ΔΟΥ Ηλιούπολης, την Πολεοδομία Αιγάλεω και τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον. 

Σαραλιώτης για Κορκονέα: «Θα τον είχα σταματήσει αν ήξερα τι θα κάνει»

Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις

«Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» εξελίχθηκαν οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όταν οι κουκουλοφόροι συνάντησαν νιόπαντρο ζευγάρι εν μέσω επεισοδίων

Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων.

Στην Αθήνα  έχουν προσαχθεί συνολικά 50 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 10, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. 

Στην Πάτρα έγιναν 19 προσαγωγές από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τα 7. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 8 άτομα, από τα οποία δύο συνελήφθησαν.

ΕΛ.ΑΣ: Στον Συνήγορο του Πολίτη στέλνει περιστατικά αστυνομικής βίας

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στέλνει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Εικόνες από τα επεισόδια στην Πάτρα 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top