Σοφία Μιχοπούλου: Η τέχνη της άφηνε τους θαυμαστές της με δάκρυα στα μάτια

Σαν σήμερα «έφυγε» από τη ζωή η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου

Σαν σήμερα στις 02 Ιανουαρίου του 2022 «έφυγε» από τη ζωή η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, Σοφία Μιχοπούλου. Μία ταλαντούχα ηθοποιός, με πολύχρονη παρουσία στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και το Θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Μιχοπούλου

Ποια ήταν η Σοφία Μιχοπούλου

  • Η Σοφία Μιχοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν κόρη του καραγκιοζοπαίχτη Παναγιώτη Μιχόπουλου, σε παραστάσεις του οποίου συμμετείχε ως βοηθός.
  • Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συμμετείχε σε σεμινάρια με τον Tatsumi Hijikata στο Τόκιο και με τον Peter Brook στο Παρίσι.
  • Από το 1958 έως το 1968 συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν
  • Συνεργάστηκε, επίσης, με το Δραματικό Κέντρο Βιέννης, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και άλλους θεατρικούς οργανισμούς

Σαν σήμερα στις 02 Ιανουαρίου του 2022 «έφυγε» από τη ζωή η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, Σοφία Μιχοπούλου / Φωτογραφία attistheatre.com

Μαίρη Αρώνη: Το θέατρο, η απεργία πείνας και η αυτοκτονία του πατέρα της

Το «αντίο» στη σπουδαία ηθοποιό

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών είχε αποχαιρετήσει έτσι την ταλαχτούχα ηθοποιό: «Θυμόμαστε τη Σοφία Μιχοπούλου ως συγκλονιστική Αγαύη στις ιστορικές πλέον "Βάκχες" του Θεόδωρου Τερζόπουλου, στις 17 Ιουνίου 1986  στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, όπου είχε ερμηνεύσει τον  διπλό ρόλο του Τειρεσία και της Αγαύης. Τη θυμόμαστε στους "Πέρσες" στις 29 Αυγούστου 1992 και  στον "Προμηθέα Δεσμώτη" στις 24 Αυγούστου 1995, σε σκηνοθεσία  του Θ. Τερζόπουλου, πάντοτε στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών.  
Τη θυμόμαστε, διακριτική και  ξεχωριστή ταυτόχρονα παρουσία, στις συναντήσεις  του αρχαίου δράματος των Δελφών. Αποχαιρετούμε μια μεγάλη ηθοποιό και έναν μοναδικό άνθρωπο».   

Σε ανάρτησή του στα social media, o σκηνοθέτης και δάσκαλος του θεάτρου, Θεόδωρος Τερζόπουλος, δήλωνε συγκινημένος για τη Σοφία Μιχοπούλου:

«Η Σοφία υπήρξε αγαπημένη φίλη, συνοδοιπόρος, συνιδρύτρια και βασικό στέλεχος του Θεάτρου Άττις εδώ και 35 χρόνια. Εκτός από συγκλονιστική ηθοποιός, υπήρξε σπουδαία Δασκάλα, διδάσκοντας όχι μόνο θέατρο, αλλά κυρίως ήθος. Αξέχαστη θα μείνει η στιγμή της αναγνώρισης στις Βάκχες, όπου η Σοφία ως Αγαύη κατάφερε μια στιγμή να τη μετατρέψει σε συμπαντική και διαχρονική».

Βάσω Λασκαράκη: Ο έρωτας, η κόρη της και το νέο επαγγεματικό της βήμα

Η Σοφία Μιχοπούλου εντάχθηκε στο Θέατρο Άττις ως βασική ηθοποιός του, αναλαμβάνοντας ποικίλους ρόλους σε παραστάσεις έργων του Μπρεχτ, του Αισχύλου, του Χ. Μύλλερ, του Στρίντμπεργκ, κ.ά.

Η μοναδική τέχνη της άφηνε τους θαυμαστές της με δάκρυα στα μάτια, μία γυναίκα με απαράμιλλη σεμνότητα, δεκτικότητα και ειλικρινή ευγένεια απέναντι στο θέατρο και στη ζωή της. Μία σπάνια καλλιτέχνιδα και άνθρωπος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top