Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νέα καριέρα

Η ζωή της «Κέλλυ» από τη σειρά Παντρεμένοι με παιδιά

Κριστίνα Απλγκέιτ: Πρώτη εμφάνιση μετά την αποκάλυψη ότι έχει σκλήρυνση κατά πλάκας / βίντεο Mega

Σαν σήμερα στις 25 Νοεμβρίου του 1971 γεννήθηκε η γνωστή ηθοποιόςΚριστίνα Άπλγκεϊτ, την οποία πρωτογνωρίσαμε στην ηλικία των 15 χρόνων, όταν υποδύθηκε για δέκα συνεχόμενες σεζόν, την κόρη του Αλ Μπάντι στο «Παντρεμένοι με Παιδιά».

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: «Είναι δύσκολα. Φοβάμαι να μπω ακόμα και στο ντους»

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν της Κριστίνα Άπλγκεϊτ από την παιδική της ηλικία, τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, τις περιπέτειες της υγείας της, τον έρωτα, έως και την πολλαπλή σκλήρυνση, σίγουρα έζησε μία ζωή γεμάτη, με χαρές, επιτυχία, απογοητεύσεις και πολλές μάχες.

Με τις επιτυχίες και τις δύσκολες στιγμές, η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως μία γυναίκα, που παρά τις τρικυμίες και τα κύματα που ορθώνονταν στην πορεία της, βγαίνει κάθε φορά νικήτρια, προσπαθώντας να κοιτά μπροστά, έχοντας ως συμμάχους το πείσμα και το ζεστό χαμόγελό της.

Ο καρκίνος και το δύσκολο χειρουργείο 

Το 2008 ξεκίνησε η πρώτη περιπέτεια της υγείας της διάσημης ηθοποιού, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ, έχοντας βιώσει και πολεμήσει τον καρκίνο, ξεκίνησε να μιλά δημόσια, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, σημειώνοντας κάθε φορά πόσο σημαντική είναι η πρόληψη, ενώ αρκετές φορές παραχώρησε δωρεές σε ιδρύματα με σκοπό την έρευνα.

Το 2017 υποβλήθηκε σε ένα ακόμη οδυνηρό χειρουργείο, με σκοπό την αφαίρεση των ωοθηκών και των σαλπιγγών της, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων μορφών καρκίνου.

Σε μία συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Μία ξαδέρφη μου έχασε τη μάχη με τον καρκίνο των ωοθηκών το 2008. Εγώ μπορώ να το αποτρέψω αυτό από το να συμβεί και σε εμένα. Με αυτό τον τρόπο έχω πάρει τον έλεγχο των καταστάσεων. Είναι μία ανακούφιση. Ένα λιγότερο πράγμα να απασχολεί το μυαλό μου. Τώρα ας ελπίσουμε ότι δε θα με χτυπήσει κανένα λεωφορείο στο δρόμο».

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σκλήρυνση κατά πλάκας

«Ο άντρας μου, μου στάθηκε σαν βράχος στην περιπέτειά μου με τον καρκίνο»

Ήταν 2011 όταν η ζωή της Κριστίνα Άπλγκεϊτ άλλαξε ολοκληρωτικά, αφού έγινε για πρώτη φορά μητέρα, αποκτώντας ένα υγιέστατο κοριτσάκι με τον μουσικό Μάρτιν ΛεΝόμπλ, τη Σάντι Γκρέις. Το ζευγάρι είχε ήδη αρραβωνιαστεί από το 2010 και τρία χρόνια αργότερα ενώθηκε και με τα ιερά δεσμά του γάμου. 

Όπως έχει εξομολογηθεί η ηθοποιός, ο σύζυγός της, την είχε στηρίξει απόλυτα στην περιπέτειά της που αντιμετώπισε με τον καρκίνο, καθώς της «στάθηκε σαν βράχος».

Όπως έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις της, ο άντρας της την έκανε να νιώθει όμορφη, ακόμη και μετά τη διπλή μαστεκτομή, δεν έπαψε να της υπενθυμίζει το «φως» που εξέπεμπε.

Ρίτσαρντ Μπάρτον: Η πολυτάραχη ζωή, οι πέντε γάμοι και το αλκοόλ

«Είμαι πολύ ευγνώμων στον Μάρτιν που ήρθε σε εκείνη τη στιγμή, επειδή ήταν ο βράχος μου σε όλο αυτό. Μου έδωσε κάτι για να θέλω πραγματικά να ζήσω και κάτι για να χαμογελάσω», είχε δηλώσει η Κριστίνα Άπλγκεϊτ.

Η διάγνωση με σκλήρυνση κατά πλάκας και η στροφή στην καριέρα της

Σε συνέντευξή της στο Vanity Fair, η Κριστίνα Άπλγκεϊτ αναφέρθηκε για τις δυσκολίες που συνάντησε στα γυρίσματα μετά τη διάγνωσή της με πολλαπλή σκλήρυνση και την απόφαση που πήρε να συνεχίσει να εργάζεται πίσω από τις κάμερες.

«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι. Πήρα 18 κιλά– δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι έχω πλήρη επίγνωση όλων αυτών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα ηθοποιός σε συνέντευξή της στους «New York Times».

«Πιθανότατα δε θα δουλέψω ξανά μπροστά στην κάμερα. Δεν μπορώ να φανταστώ να πηγαίνω στο πλατό αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για μια προοδευτική ασθένεια. Δεν ξέρω αν θα χειροτερέψω», είπε. Και δεν έκρυψε ότι τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν του «Dead to Me» ήταν για εκείνη εξαντλητικά. 

Η γνωστή ηθοποιός δε σκοπεύει να αφήσει τη δουλειά της. Θα συνεχίσει να εργάζεται εκτός κάμερας «δανείζοντας» τη φωνή της σε παραγωγές. «Πρέπει να στηρίξω την οικογένειά μου και να κρατήσω το μυαλό μου σε εγρήγορση», δήλωσε.

Το 2021, όταν η Αμερικανίδα ηθοποιός διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, αποφάσισε να μοιραστεί αυτή την είδηση μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter.

«Γεια σας φίλοι. Πριν από κάποιους μήνες διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι παράξενο ταξίδι. Όμως, οι άνθρωποι που γνωρίζω και πάσχουν από την ίδια ασθένεια με έχουν στηρίξει τόσο πολύ. Είναι δύσκολος δρόμος, όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο δρόμος συνεχίζει. Εκτός αν κάποιος βλάκας τον εμποδίσει».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top