Παγκόσμια Ημέρα παιδικής κακοποίησης: «Κανείς δε μ’ αγαπάει»

Η ιστορία κακοποίησης του μικρού Άρθουρ που συγκλόνισε τη Μεγάλη Βρετανία

Βρετανία: Συγκλονίζει η ιστορία του μικρού Άρθουρ / βίντεο Star

Σαν σήμερα κάθε χρόνο γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής βίας, σεξουαλικής εκμετάλευσης και κακοποίησης, με σκοπό να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία γύρω από αυτό το μείζον σημασίας ζήτημα. 

Δυστυχώς, οι ιστορίες παιδικής κακοποίησης ανά τον κόσμο ποικίλλουν. Μία από αυτές ήταν και η δολοφονία του μικρού Άρθουρ από τη μητριά του στη Μεγάλη Βρετανία που είχε προκαλέσει σοκ παγκοσμίως. Μάλιστα, τον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο που έδειχνε τον 6χρονο, εντελώς αδύναμο, να προσπαθεί να σηκώσει το κουβερτάκι του και να φωνάζει πως πεινάει και πως «κανείς δε με αγαπάει»...

Μ. Βρετανία: «Σκάψε τον λάκκο του», έλεγε ο πατέρας του 6χρονου Άρθουρ

Η συνεχής κακοποίηση και η δολοφονία του 6χρονου Άρθουρ

Ο μικρός Άρθουρ Λαμπίνιο Χιους άφησε την τελευταία του πνοή στις 17 Ιουνίου 2020, έπειτα από τη συνεχή κακοποίηση της μητριάς και του πατέρα του. Τελειωτικό χτύπημα για τον μικρό Άρθουρ ήταν όταν η μητριά του τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο για να τον τιμωρήσει.  

Το εξάχρονο αγοράκι υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον εγκέφαλο και δυστυχώς δεν κατάφερε να επιβιώσει. Το παιδί ζούσε ένα πραγματικό μαρτύριο, με τα βασανιστήρια να είναι καθημερινά. Δεν σιτιζόταν σωστά, το εξανάγκαζαν να στέκεται όρθιο για 14 ώρες την ημέρα, το δηλητηρίαζαν με αλάτι και το χτυπούσαν συστηματικά. 

Επίσης, υπήρχαν πολλές αναφορές για συναισθηματική και ψυχική βία. Ο 6χρονος Άρθουρ, μεταξύ άλλων, υποχρεούνταν από τους γονείς του να κοιμάται στο πάτωμα του σαλονιού, όπου και τον κατέγραφε η κάμερα ασφαλείας.

Πολλές φορές η μητριά του παιδιού έστελνε ηχητικά μηνύματα στον σύζυγό της, όταν εκείνος βρισκόταν στη δουλειά, στα οποία ακουγόταν ο 6χρονος να κλαίει ή να εκλιπαρεί για φαγητό ή για να πιει κάτι κι εκείνη να λέει «άρχισε πάλι» ή να του φωνάζει «κάτσε ακίνητος». Μέσα σε διάστημα τριών μηνών η μητριά του Άρθουρ έστειλε περισσότερα από 200 τέτοια ηχητικά μηνύματα. 

Genie: Η ιστορία του κακοποιημένου κοριτσιού που συγκλόνισε τον κόσμο

«Κανείς δε μ΄αγαπάει», έλεγε κλαίγοντας ο μικρός Άρθουρ σε βίντεο που παρουσιάστηκε στη δίκη

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και έκανε και τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας συγκίνηση για τον Άρθουρ και οργή για τους δύο ανθρώπους που τον σκότωσαν, ο 6χρονος φαινόταν να είναι εξουθενωμένος, ενώ έδειχνε να κουτσαίνει και να φωνάζει επτά φορές μέσα σε 44 δευτερόλεπτα ότι κανείς δε θα τον ταΐσει...

Ο εξάχρονος έμενε με τον πατέρα και τη μητριά του, αφού η βιολογική μητέρα του βρίσκεται στη φυλακή επειδή σκότωσε τον σύντροφό της. Οι κοινωνικοί λειτουργοί που επισκέφτηκαν το σπίτι για να εξετάσουν πώς ζούσε ο μικρός, υποδέχθηκαν ένα «παιχνιδιάρικο και θορυβώδες» παιδί, με κατακόκκινα μάγουλα από το παιχνίδι στον κήπο.

Οποιαδήποτε ανησυχία για τις συνθήκες διαβίωσης του παιδιού κατευνάστηκαν. Όμως,έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, ο Άρθουρ βρέθηκε νεκρός. Σε όλο το σώμα του 6χρονου παιδιού βρέθηκαν συνολικά 130 τραύματα.

Πρόκειται για «γυναίκα αράχνη»

«Είναι γυναίκα αράχνη, χωρίς κανένα μητρικό ένστικτο», δήλωσε ο πρώην της μητριάς του Άρθουρ. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ήταν αυτή που καθοδήγησε τον Άρθουρ να πει ψέματα στους κοινωνικούς λειτουργούς για το πώς τραυματίστηκε και ήταν αυτή που είχε «παγιδεύσει» τον πατέρα του σε μια τοξική σχέση, στην οποία το ζευγάρι είχε χάσει εντελώς την «ηθική πυξίδα» του.

Η μητριά και ο πατέρας του Άρθουρ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top