Μέριλ Στριπ: Ο θάνατος του συντρόφου της και ο γάμος της λίγους μήνες μετά

Ο τραγικός έρωτας που σημάδεψε τη ζωή της χολιγουντιανής ηθοποιού

Μέριλ Στριπ: Μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς της Αμερικής και αναγνωρισμένη για την προσφορά της στην 7η τέχνη παγκοσμίως / βίντεο mega

Σαν σήμερα, στις 22 Ιουνίου του 1949 γεννήθηκε η σπουδαία ηθοποιός, Μέριλ Στριπ. Η καριέρα της είναι αξιοζήλευτη, ενώ θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του Χόλιγουντ.

Τζόνι Ντεπ: Η βίαιη μητέρα του, οι παθιασμένες σχέσεις και το αλκοόλ

Η πετυχημένη ηθοποιός έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ταλαντούχες όλων των εποχών, μετρώντας άπειρα βραβεία στο ενεργητικό της, ενώ οι σπουδαίες ερμηνείες που μας έχει χαρίσει αποτελούν σημείο αναφοράς για τον καλλιτεχνικό χώρο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep)

 

Όταν η Μέριλ Στριπ γνώρισε και ερωτεύτηκε τον κατά 14 χρόνια μεγαλύτερό της, Τζον Καζάλ - Το τραγικό τέλος που άφησε συντετριμμένη την ηθοποιό

Εκείνη ήταν ένα 20χρονο ενθουσιώδες νεαρό κορίτσι που έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του θεάτρου. Εκείνος ήταν ένας 34χρονος «φτασμένος» ηθοποιός του Χόλιγουντ και ήταν ήδη ένας ζωντανός «θρύλος». Γνωρίστηκαν το 1976 στη Νέα Υόρκη, όταν και οι δύο πέρασαν, με επιτυχία, από μία οντισιόν για το θεατρικό σαιξπηρικό έργο «Με το ίδιο μέτρο».

Οι επώνυμες που έδωσαν μάχη με τον «δαίμονα» της νευρικής ανορεξίας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cazale (@john.cazale)

Η διαφορά ηλικίας, φυσικά, δεν τους πτόησε από το να έρθουν πιο κοντά και να ερωτευθούν κεραυνοβόλα, ενώ για έναν χρόνο η σχέση τους ήταν το κέντρο συζήτησης στον χώρο του θεάτρου. Ο Τζον Γκαζάλ, μάλιστα, δε δίσταζε να μιλά συνεχώς για τη γοητευτική και ταλαντούχα Μέριλ.

Η ευτυχία τους δεν κράτησε πολύ: Ο καρκίνος, τους χώρισε βάναυσα

Το ζευγάρι έζησε ευτυχισμένο μαζί για τρία χρόνια, ενώ η Μέριλ Στριπ μετακόμισε στο διαμέρισμα του Τζον στην Τριμπέκα. Πρωταγωνίστησαν ο ένας δίπλα στον άλλον σε αρκετές ταινίες, έως ότου τα δυσάρεστα νέα της υγείας του Τζον Γκαζάλ, τους «χτύπησαν την πόρτα» και τους διέλυσαν.

Στην ηλικία των 42 χρόνων ο Τζον διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα... «Δεν έμοιαζε με κανέναν άλλο που είχα γνωρίσει», έλεγε η ερωτευμένη Μέριλ, η οποία τον Μάιο του 1977 έμαθε τα άσχημα νέα για την υγεία του αγαπημένου της.

Την ίδια ακριβώς περίοδο, ο Τζον Καζάλ δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «The Deer Hunter», παρόλο που ένιωθε αρκετά αδύναμος. Η Μέριλ Στριπ, με τη σειρά της, ζήτησε να παίξει και εκείνη στο πλευρό του, με σκοπό να τον προσέχει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όπως και έγινε.

Μέριλιν Μονρόε - Joe DiMaggio: 9 μήνες παθιασμένου έρωτα, ζήλιας και βίας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cazale (@john.cazale)

Η ταινία σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία, όμως ο Γκαζάλ έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων. Μάλιστα, ο θεατρικός παραγωγός Τζο Παπ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για εκείνη την περίοδο: «Η Μέριλ τον φρόντιζε σαν να μην υπήρχε κανένας άλλος στη Γη. Δεν τον πρόδωσε ποτέ. Ούτε πίστευε ότι δεν θα επιζούσε. Ήξερε ότι πέθαινε, όπως το ξέρει ένας ετοιμοθάνατος. Του έδωσε, όμως, τεράστια ελπίδα».

Ο Τζον Καζάλ πέθανε στις 13 Μαρτίου του 1978, αφήνοντας τεράστιο κενό στον καλλιτεχνικό χώρο και στην καρδιά της Μέριλ, η οποία ήταν συνετριμμένη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep)

 

Ο έρωτας και ο ευτυχισμένος γάμος με τον Ντον Γκάμερ, λίγους μήνες μετά την απώλειά της

Η μεγάλη δυστυχία που ένιωθε η σπουδαία ηθοποιός μετά τον θάνατο του αγαπημένου της, γρήγορα μετατράπηκε ξανά σε ανακούφιση και χαρά για τη ζωή, αφού η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να γνωρίσει πολύ σύντομα τον έρωτα της ζωή της.

Λίγο μετά τον θάνατο του Γκαζάλ, λοιπόν, η Μέριλ ενημερώθηκε ότι της γίνεται έξωση από το διαμέρισμα του συντρόφου της. Έτσι, αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στο διαμέρισμα και στις δύσκολες αναμνήσεις και να μαζέψει τα πράγματά της. Ζήτησε τη βοήθεια του αδελφού της, όπου εκείνος, μαζί με τον φίλο του και γλύπτη στο επάγγελμα, Ντον Γκάμερ, πήγαν και βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τη Μέριλ. Μάλιστα, ο Γκάμερ πρότεινε στην ηθοποιό να χρησιμοποιήσει το δικό του διαμέρισμα στο Σόχο, για όσο εκείνη θελήσει. 

Julia Roberts: Το χαμόγελο πολλών εκατομμυρίων, η μητρότητα και το Όσκαρ

Η Μέριλ Στριπ με τον σύζυγό της Ντον Γκάμερ / Φωτογραφία AP

Με αυτόν τον τρόπο γνωριστηκαν και ερωτεύτηκαν. Μάλιστα, μόλις έξι μήνες μετά τον θάνατο του Γκαζάλ, το ζευγάρι αποφάσισε να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου, με τη μητέρα της Στριπ να εκφράζει τις ανησυχίες της ότι προχωρούν πολύ γρήγορα.

Η Μέριλ Στριπ και ο Ντον Γκάμερ παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1978 και ζουν ευτυχισμένοι έως σήμερα, ενώ έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. «Βρήκα τον τέλειο σύζυγο πολλά χρόνια πριν. Είμαι πολύ τυχερή...», είπε κάποτε σε συνέντευξή της η Μέριλ όταν ρωτήθηκε για τον σύζυγό της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep)

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top