Μέριλιν Μονρόε - Joe DiMaggio: 9 μήνες παθιασμένου έρωτα, ζήλιας και βίας

Σαν σήμερα το αιώνιο sex symbol παντεύτηκε τον γνωστό παίκτη του μπέιζμπολ

Σαν σήμερα, το 1954, η Μέριλιν Μονρόε παντρεύτηκε τον παίκτη του μπέιζμπολ, Joe DiMaggio! Ήταν ο δεύτερος γάμος της, ο οποίος διήρκησε μόλις 9 μήνες!

Συγκλονιστικές ιστορίες διάσημων γυναικών που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση

Η Μέριλιν Μονρόε, ήταν η γυναίκα που έκανε σύμβολο της θηλυκότητας το κόκκινο κραγιόν. Το κορίτσι της μεγάλης οθόνης με τα λαμπερά μάτια και το υπέροχο χαμόγελο που μαγνήτιζε τους άνδρες! Το αιώνιο sex symbol!

Marilyn Monroe

Η ζωή της, όταν έκλειναν οι κάμερες, μόνο γεμάτη αστερόσκονη δεν ήταν. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια χωρίς πατέρα και με μια μητέρα που υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Η Mέριλιν γινόταν «μπαλάκι» ανάμεσα σε ιδρύματα και ανάδοχες οικογένειες. Ακολούθησαν τρεις γάμοι και τρία διαζύγια, ενώ ο θάνατός της στα 36 της χρόνια για πολλούς αποτελεί ακόμα μυστήριο... 

O θάνατος της Μέριλιν Μονρόε και οι θεωρίες συνομωσίας

Μέριλιν Μονρόε - Joe DiMaggio: Ο γάμος εξπρές

Marilyn Monroe - Joe DiMaggio
Marilyn Monroe - Joe DiMaggio

Στις 14 Ιανουαρίου του 1954, η Μέριλιν Μονρόε παντρεύτηκε τον παίκτη του μπέιζμπολ, Joe DiMaggio. Ήταν ο δεύτερος γάμος της, ο οποίος διήρκησε μόλις 9 μήνες, όμως έζησαν ένα παθιασμένο και βίαιο έρωτα. 

Πώς γνωρίστηκε ο Joe DiMaggio με τη Μέριλιν Μονρόε

Τον Μάρτιο του 1952, ο DiMaggio είχε μόλις αποσυρθεί απ’ τον αθλητισμό, έπειτα από μία υπέρλαμπρη καριέρα, ενώ η Μονρόε δεν είχε γίνει ακόμη «σταρ». Ο κορυφαίος παίχτης του αμερικανικού μπέιζμπολ ζήτησε απ’ την ηθοποιό να βγουν ραντεβού, το οποίο κανονίστηκε για τις 8 Μαρτίου. 

Η Mέριλιν δίστασε να πει το «ναι», καθώς η ιδέα του να βγει με έναν πρώην αθλητή δεν φάνταζε δελεαστική στο μυαλό της. Πίστευε πως θα είναι φωνακλάς, αλαζονικός και χωρίς τρόπους. Έως και την τελευταία στιγμή επιχείρησε να ακυρώσει το ραντεβού τους. Τελικά, κατέφτασε στο εστιατόριο «Βίλα Νόβα» με δυο ώρες καθυστέρηση. Εκείνος ήταν εκεί και την περίμενε.

Η Mέριλιν άλλαξε γνώμη για εκείνον, από το πρώτο κιόλας ραντεβού. Ο DiMaggio ήταν πανύψηλος, γεροδεμένος και λίγο ντροπαλός. Εξέπεμπε, όμως, μία αυτοπεποίθηση, που την καθήλωσε. 

Marilyn Monroe - Joe DiMaggio

Marilyn Monroe - Joe DiMaggio δίνουν παθιασμένο φιλί

Ποσό ρεκόρ για τη Χρυσή Σφαίρα της Μέριλιν Μονρόε-Πουλήθηκε 250.000 δολάρια

Love and marriage

Ο έρωτάς τους θα... ανθίσει  τους επόμενους μήνες. Τον Ιούλιο του ’52 ο DiMaggio πήγε τη Mέριλιν στην οικογένειά του, στο Σαν Φρανσίσκο, για να τη γνωρίσουν. 

Η μεγάλη τους, όμως, διαφορά είναι στο ότι ο DiMaggiο ήταν χορτασμένος από τα φλας και τη δόξα. Δίπλα του ήθελε μια γυναίκα νοικοκυρά. Η ξανθιά σεξοβόμβα, όμως, είχε φιλοδοξίες.

Παρ’ όλα αυτά, ήταν κι οι δυο τυφλωμένοι απ’ τον έρωτα και δεν μπορούσαν να δουν καθαρά. Της έκανε πρόταση γάμου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1953. Δυο βδομάδες μετά παντρεύτηκαν. 

Τα προβλήματα στον γάμο Mέριλιν - DiMaggiο

Τα προβλήματα άρχισαν από τον μήνα του μέλιτος. Το νιόπαντρο ζευγάρι είχε κανονίσει 10ημερες διακοπές στην Ιαπωνία. Μόλις λίγες μέρες είχαν περάσει απ’ τον γάμο τους, όταν ο ατζέντης της Mέριλιν της ζήτησε να ταξιδέψει στην αμερικανική στρατιωτική βάση στην Κορέα για να «εμψυχώσει» τους στρατιώτες. Ο DiMaggiο, δε χάρηκε καθόλου που η σύζυγός του θα ταξίδευε μόνη της μέχρι την Κορέα για να χορέψει και να τραγουδήσει μπροστά σε χιλιάδες άντρες. Πολλοί λένε ότι όταν πήγε στην Κορέα, η Μέριλιν είχε ένα σπασμένο αντίχειρα κι ότι ήταν μάλλον αποτέλεσμα της οργής του συζύγου της.

Tα προβλήματα είχαν ξεκινήσει. Όμως το κρεβάτι τούς ένωνε

Marilyn Monroe - Joe DiMaggio σε καθημερινές τους στιγμές

Marilyn Monroe - Joe DiMaggio σε καθημερινές τους στιγμές

«Στο κρεβάτι η Mέριλιν ήταν σαν να μάχονταν οι θεοί», θα εξομολογούνταν χρόνια αργότερα ο αθλητής, στον γιατρό του Rock Positano, «σαν ο ουρανός να γέμιζε με κεραυνούς και αστραπές». 

Η σκηνή με το άσπρο φόρεμα, από την ταινία «7 Χρόνια Φαγούρα» 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα γυρίσματα της ταινίας «7 Χρόνια Φαγούρα». Είχε έρθει η ώρα να γυρίσουν την πιο διάσημη σκηνή της καριέρας της Mέριλιν. Η ξανθιά «σεξοβόμβα» φορούσε ένα άσπρο φόρεμα και στεκόταν πάνω από έναν αεραγωγό. Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1954, την ημέρα το γυρισμάτων είχε συγκεντρωθεί τεράστιο πλήθος κόσμου για να δει την αγαπημένη του star. Ανάμεσα σε αυτούς, ήταν κι ο σύζυγός της.

Καμία λεπτομέρεια της ανατομίας της δεν μένει κρυφή. Ο DiMaggio τρέμει από ζήλια. «Ποτέ δεν θα ξεχάσω το δολοφονικό του βλέμμα», θα ομολογήσει ο Βilly Wilder. Aργότερα, μέσα στη νύχτα, οι γείτονες του δωματίου του ζεύγους DiMaggio, στο ξενοδοχείο Saint Regis, θα ξυπνήσουν από άγριες φωνές, πράγματα που σπάζουν και γυναικείους λυγμούς. Και την επομένη, οι μακιγιέρ, στο studio, θα χρειαστούν τόνους make up, για να κρύψουν τις μελανιές και τα γδαρσίματα, στο πρόσωπο και στα μπράτσα της Mέριλιν.

Στις 17 Οκτωβρίου, η ηθοποιός υπέβαλε αίτηση για διαζύγιο.

Μπορεί να χώρισαν, όμως ο DiMaggiο ήταν πάντα στο πλευρό της

Μετά τον χωρισμό της, από τον Αrthur Miller, (τον τρίτο σύζυγό της) όταν η Mέριλιν «σπάει» από θλίψη, εκείνος θα τρέξει να μαζέψει τα κομμάτια της. Εκείνον θα φωνάξει για να τη βγάλει, απειλώντας θεούς και δαίμονες, από την ψυχιατρική κλινική όπου την κλείνουν τον Φεβρουάριο του 1961. 

Παρά τις προσπάθειες του DiMaggiο, η ψυχική υγεία της Mέριλιν δεν ανέκαμψε. Βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της στης 5 Αυγούστου του 1962, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα από υπνωτικά χάπια. Την κηδεία της οργάνωσε ο DiMaggiο και κάθε βδομάδα έστελνε στον τάφο της φρέσκα τριαντάφυλλα, όπως του είχε ζητήσει κάποτε.

Tα πιο γνωστά αποφθέγματα της Mέριλιν Μονρόε

  • Δώσε σε μια γυναίκα τα σωστά παπούτσια και θα κατακτήσει τον κόσμο.
  • Οι ατέλειες είναι ομορφιά, η τρέλα είναι ιδιοφυΐα και είναι πολύ καλύτερο να είσαι απόλυτα γελοία, παρά εντελώς βαρετή.
  • Μια γυναίκα ξέρει από ένστικτο ή διαίσθηση ποιο είναι το σωστό για εκείνη.
  • Αν μπορείς να κάνεις μια γυναίκα να γελάσει, μπορείς να την κάνεις να κάνει τα πάντα.
  • Πρέπει όλοι ν’ αρχίσουμε να ζούμε προτού γεράσουμε.
  • Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου συνέβησαν ποτέ, είναι ότι είμαι γυναίκα. Έτσι πρέπει να νιώθουν όλα τα θηλυκά.
  • Οι άντρες που πιστεύουν πως οι παλιές αγάπες μιας γυναίκας, την κάνουν να αγαπάει λιγότερο τους ίδιους, είναι χαζοί και αδύναμοι.
  • Οι σύζυγοι είναι συνήθως καλοί εραστές όταν απατούν τη γυναίκα τους.
  • Δε με ενοχλεί να ζω σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, αρκεί να μπορώ να είμαι γυναίκα σ’ αυτόν.
  • Οι γυναίκες που θέλουν να γίνουν ίσες με τους άντρες δεν είναι αρκετά αισιόδοξες.
  • Όταν ήμουν μικρή, κανείς δε μου έλεγε ότι είμαι όμορφη. Πρέπει πάντα να λέμε στα κοριτσάκια ότι είναι όμορφα, ακόμα κι αν δεν είναι.
  • Πριν το γάμο, μια γυναίκα πρέπει να κάνει έρωτα σ’ έναν άντρα για να τον κρατήσει. Μετά τον γάμο, πρέπει να τον κρατάει προκειμένου να του κάνει έρωτα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top