Λεονόρ: Η ζωή της πριγκίπισσας που προετοιμάζεται για τον ισπανικό θρόνο

Η 17χρονη πριγκίπισσα μιλά πέντε γλώσσες

Σαν σήμερα, στις 19 Ιουνίου του 2014 ο πρίγκιπας Φελίπε ανέβηκε στον θρόνο και στέφθηκε νέος βασιλιάς της Ισπανίας με τον τίτλο Βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’, μαζί με τη σύζυγό του, βασίλισσα Λετίθια, η οποία έχει μείνει στην Ιστορία της χώρας ως η πρώτη μη «γαλαζοαίματη» που στέφθηκε βασίλισσα.

Ο «κρυφός» έρωτας της πριγκίπισσας Λεονόρ με παίκτη της Μπαρτσελόνα

Η γνωριμία, ο γάμος και οι κόρες που απέκτησε το βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας

Η Λετίθια Ορτίθ, προτού γίνει μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, ήταν μία καταξιωμένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων, ενώ τιμήθηκε και με το βραβείο «Καλύτερης δημοσιογράφου κάτω των 30». Η καριέρα της στα ΜΜΕ ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ETV. 

Με τον βασιλιά Φελίπε γνωρίστηκαν το 2002 σε ένα δείπνο και η αμοιβαία έλξη που ένιωσαν και οι δύο δεν άργησε να φανεί. Όλοι λένε πως πρόκειται για έναν έρωτα με την πρώτη ματιά. Η έγκριτη δημοσιογράφος, έδωσε τελικά το τηλέφωνό της στον διάδοχο του θρόνου της Ισπανίας, τον οποίο είχε απορρίψει ήδη 4 φορές, έως ότου αποφασίσει να βγει ένα πρώτο ραντεβού μαζί του.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα έγιναν αχώριστοι, αγαπήθηκαν πολύ και κατάφεραν να κρατήσουν τη σχέση τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, έως ότου αποφάσισαν να αρραβωνιαστούν επισήμως, το 2003 και να δημοσιοποιήσουν την κοινή τους πορεία ως ζευγάρι.

Τον Μάιο του 2004 ο τότε πρίγκιπας Φελίπε παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Λετίθια Ορτίθ, στον καθεδρικό ναό της Μαδρίτης Almudena / Φωτογραφία AP

Παρόλο που η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας δεν ενέκρινε αυτή τη γνωριμία και σχέση μεταξύ του πρίγκιπα Φελίπε και της Λετίθια, αφού ως διαζευγμένη και χωρίς αριστοκρατική καταγωγή, δεν είχε το κατάλληλο προφίλ για τη μέλλουσα βασίλισσα της χώρας, ο πλέον βασιλιάς της Ισπανίας δεν υπέκυψε στις πιέσεις του παλατιού και ζήτησε σε γάμο την εκλεκτή της καρδιάς του.

Παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2004 στον καθεδρικό ναό της Μαδρίτης Almudena, σε μια φαντασμαγορική τελετή. Έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Ινφάντα Λεονόρ Λος Σάντος (γεννημένη τον Οκτώβριο του 2005) και επίσημη διάδοχο του ισπανικού θρόνου και την Ινφάντα Σοφία Ντε Τόντος (γεννημένη τον Απρίλιο του 2007).

Δυο ξένοι ο βασιλιάς Φελίπε και ο Χουάν Κάρλος στην κηδεία του Κωνσταντίνου

 

 

Πριγκίπισσα Λεονόρ: Η προετοιμασία για τη διαδοχή του ισπανικού θρόνου

Η 17χρονη, σήμερα, πριγκίπισσα Λεονόρ, η οποία θα στεφθεί μία ημέρα βασίλισσα της Ισπανίας, προετοιμάζεται γι' αυτό τον ρόλο από όταν ήταν 12 χρόνων. 

Πριν από έναν μήνα, η νεαρή «γαλαζοαίματη» αποφοίτησε από το UWC Atlantic College της Ουαλίας, ένα ιδιαίτερο κολέγιο όπου σπουδάζουν αρκετοί γαλαζοαίματοι και προετοιμάζονται για τον μελλοντικό τους ρόλο.

Η ταλαντούχα έφηβη, που έχει κληρονομήσει το στιλ της μητέρας της, παίζει τσέλο, γνωρίζει τένις,ενώ κάνει και ιστιοπλοΐα. Τα έξοδα των σπουδών της βαραίνουν προσωπικά τους γονείς της κι όχι το παλάτι.

Ήδη από την ηλικία των 14 χρόνων η Λεονόρ μιλά 5 γλώσσες (αραβικά, αγγλικά, ισπανικά και καταλανικά - ενώ έχει ξεκινήσει να μαθαίνει και κινεζικά). Στα 13 της έδωσε την πρώτη δημόσια ομιλία της στη Βαρκελώνη, την οποία απηύθυνε στα καταλανικά, την τοπική διάλεκτο της πόλης, λέγοντας ότι: «Η Καταλονία θα έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου».

Βασίλισσα Λετίθια: Σικάτη με ροζ δημιουργία στη στέψη του Καρόλου

Ως διάδοχος του θρόνου είναι εκείνη με τις περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις, ενώ ακολουθεί συχνότερα τον πατέρα της, βασιλιά Φελίπε ή και τους δύο γονείς της σε πριγκιπικές υποχρεώσεις. 

Η στρατιωτική εκπαίδευση της πριγκίπισσας Λεονόρ

Η πριγκίπισσα Λεονόρ σε λίγους μήνες θα γίνει 18 χρόνων και θα ενηλικιωθεί.

 

 

Αφού προς το παρόν, είναι πρώτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου -εκτός και εάν προσθεθεί κάποιο νέο μέλος στην ισπανική βασιλική οικογένεια, δηλ. εάν ο βασιλιάς Φελίπε αποκτήσει γιο- η νεαρή «γαλαζοαίματη» θα φοιτήσει για έναν χρόνο στη Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα, ενώ τον δεύτερο χρόνο θα λάβει ναυτική εκπαίδευση (σε αυτήν περιλαμβάνεται η θητεία στο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο Juan Sebastian Elcano του Πολεμικού Ναυτικού). Τέλος, θα φοιτήσει και στην ισπανική Αεροπορική Ακαδημία.

Ακολουθώντας την πορεία του πατέρα της, η στρατιωτική εκπαίδευση της πριγκίπισσας Λεονόρ θα προηγηθεί των πανεπιστημιακών σπουδών της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top